Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Азіатсько-Тихоокеанське товариство клітинного сільського господарства (APAC-SCA) разом з Японською асоціацією клітинного сільського господарства (JACA) підписали меморандум про стимулювання розвитку галузі.

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва в Японії та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Завдяки угоді японська JACA матиме розширений доступ до глобальної мережі клітинної промисловості. 

Водночас APAC-SCA збільшить свою роль у управлінні регулятивним прогресом у Японії. 

До слова, JACA уже працювала над створенням правил для виробництва та розповсюдження клітинних харчових продуктів, таких як культивоване м’ясо, яйця та молочні продукти по всій країні.

Минулого місяця вона зібрала близько 150 зацікавлених сторін з японського парламенту, а також урядовців Японії та з-за кордону, галузевих асоціацій, компаній-членів, академічних кіл та представників ЗМІ, щоб досягти консенсусу щодо необхідних заходів щодо вимог щодо безпеки харчових продуктів у секторі культивованих харчових продуктів. 

«Японія має посилити свою глобальну присутність у харчовій сфері та сегменті клітинного сільського господарства», – заявив Мегумі Авігаїл Йошітомі, директор-представник JACA.

До слова, у лютому цього року прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіди заявив, що країна рухається до розвитку клітинної сільськогосподарської галузі, зосередженої на культивованому м’ясі та рибі, щоб допомогти зменшити вуглецевий слід.

Ба більше, за даними галузевого аналітичного центру GFI APAC, згідно тлумачення внутрішнього законодавства, в даний час у Японії можна продавати культивоване м’ясо.

Це відкриття дає Японії можливість стати світовим лідером у виробництві культивованого м’яса та привернути увагу міжнародних стартапів, стверджує GFI APAC

Водночас саме меморандум про взаєморозуміння допоможе просувати сектор вперед.

Нагадаємо, досі лише Продовольче агентство Сінгапуру схвалило продаж культивованого м’яса. Але минулого тижня два виробники культивованого м’яса, Eat Just і Upside Foods, оголосили, що отримали схвалення етикетки від USDA — це останній крок перед тим, як отримати дозвіл на початок виробництва та розповсюдження в США.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Італійський бренд спортивного харчування створив каву у стіках. Її можна пити відразу і будь-де

Запатентована формула кавового стіка енергетично заміняє чашку кави з кав’ярні, проте її можна випити на ходу і будь-де, як...

Український бренд досипав у йогурти попкорну та готується до експорту в ЄС

“Ми взяли наш Білий йогурт і додали хрусткий попкорн. Так зʼявився Білий йогурт з попкорном”, – діляться у компанії.Білий...

На крафтове виробництво сиру та меду можна отримати 100 тис. грн

Заявку на грант можуть подати підприємці з-поміж ВПО, які переїхали до Києва та Київської області, а також підприємці з...

Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний сир не містить консервантів і може зберігатися три місяці в...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

На Київщині виготовляють старовинний шумерський напій з меду та ягід

Сікера – алкогольний напій, створений на базі меду та...

Найкращі вітаміни в зимовий період: як поповнити запаси природним чином

З урахуванням особливостей зимового періоду питання правильного вибору вітамінів...

Стартап отримав $2 млн на випуск справжнього сиру, але без корів

В раунді взяли участь представники Кремнієвої долини Plug and...

Редакція першого українського порталу про новітні харчові технології NEWFOOD.UA складає рейтинг інноваційних харчових компаній

Учасниками рейтингу стануть: українські компанії, які виробляють технологічні харчові...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й...

Вибір редактора
В продовження теми