В компанії розповідають, що авторські чаї Molfar стали доступними у потягах з грудня минулого року.
“Коли до нас звернулась Укрзалізниця з запитом на преміальний чай, ми сприйняли це з гордістю та ентузіазмом та розробили спеціальні композиції”, – розповідають у компанії.
Зокрема, в рецептурах поєднали звичний для українського споживача чорний та зелений чай з Цейлону з традиційними аутентичними українськими травами, такими як чебрець, м’ята, меліса ромашка тощо.
Пасажири можуть посмакувати класичним чорним цейлонським чаєм, зелений китайським, фруктовий американським, а також колекцією авторських чаїв. Наприклад, карпатським трав’яним, подільським з м’ятою, поліським з чебрецем.
Саме останній обрав американський президент Джо Байден під час візиту в Україну, наголошують в компанії.
Український чай виготовляють із ферментованого кипрію вузьколистого (іван-чаю)
Процес виготовлення проходить у 6 етапів. Перший – збір кипрійного листа у горах. Далі його пров’ялюють у сушарні й ферментують – окислюють, а потім прожарюють. Прожарювання передбачає сушку в спеціальному приміщенні зі сталою температурою та вологістю до повної готовності.
Далі чай міксується, наприклад, з квітами чебрець та фасується в упаковку.
За 6 років «Мольфар Еко» вдалося створити лінійку чаїв із 7 позицій на основі кипрію з різними добавками та інгредієнтами – дикою грушею та яблуком, чебрецем, листям малини, липою тощо.
“Чай з чебрецем має дуже приємний аромат. Це виявилося найбільш незвичайним поєднанням, – розповідають у «Мольфар Еко». – Смак відрізняється від інших, не такий м’який і трохи гіркуватий”.
Також додають, що саме цей чай більшість обирають під час дегустації як найкращий.
Для виготовлення чаю, листя кипрію збирають в екологічно чистому районі Карпат, біля с. Пилипець Хустського району. Чай має сертифікат Органік Стандарт. ⠀
Нагадаємо, раніше «Мольфар Еко» узяв участь у найбільшій скандинавській виставці Nordic Organic Food Fair 2022, що проходила у Швеції.
Джерела: «Мольфар Еко», Укрзалізниця