Український виробник чаю, яким смакував Байден, міксує для пасажирів унікальні сорти

Молодий український бренд чаю «Мольфар Еко» попри війну продовжує виробництво унікальних чаїв та забезпечує їх поставку “Укрзалізниці”.

В компанії розповідають, що авторські чаї Molfar стали доступними у потягах з грудня минулого року.

Засновник компанії Євген Гончаренко

“Коли до нас звернулась Укрзалізниця з запитом на преміальний чай, ми сприйняли це з гордістю та ентузіазмом та розробили спеціальні композиції”, – розповідають у компанії.

Зокрема, в рецептурах поєднали звичний для українського споживача чорний та зелений чай з Цейлону з традиційними аутентичними українськими травами, такими як чебрець, м’ята, меліса ромашка тощо.

Пасажири можуть посмакувати класичним чорним цейлонським чаєм, зелений китайським, фруктовий американським, а також колекцією авторських чаїв. Наприклад, карпатським трав’яним, подільським з м’ятою, поліським з чебрецем.

Саме останній обрав американський президент Джо Байден під час візиту в Україну, наголошують в компанії.

Український чай виготовляють із ферментованого кипрію вузьколистого (іван-чаю)

Процес виготовлення проходить у 6 етапів. Перший – збір кипрійного листа у горах. Далі його пров’ялюють у сушарні й ферментують – окислюють, а потім прожарюють. Прожарювання передбачає сушку в спеціальному приміщенні зі сталою температурою та вологістю до повної готовності.

Далі чай міксується, наприклад, з квітами чебрець та фасується в упаковку.

За 6 років «Мольфар Еко» вдалося створити лінійку чаїв із 7 позицій на основі кипрію з різними добавками та інгредієнтами – дикою грушею та яблуком, чебрецем, листям малини, липою тощо.

“Чай з чебрецем має дуже приємний аромат. Це виявилося найбільш незвичайним поєднанням, – розповідають у «Мольфар Еко». – Смак відрізняється від інших, не такий м’який і трохи гіркуватий”.

Також додають, що саме цей чай більшість обирають під час дегустації як найкращий.

Для виготовлення чаю, листя кипрію збирають в екологічно чистому районі Карпат, біля с. Пилипець Хустського району. Чай має сертифікат Органік Стандарт. ⠀

Нагадаємо, раніше «Мольфар Еко» узяв участь у найбільшій скандинавській виставці Nordic Organic Food Fair 2022, що проходила у Швеції.

Джерела: «Мольфар Еко», Укрзалізниця

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Великий завод перетворить відпрацьоване зерно на піцу, чіпси та замінники м’яса

Підприємство, розташоване в Аппенцелі (Швейцарія), здатне щорічно переробляти 25 тис. т відпрацьованого зерна, яке є побічним продуктом пивоварної індустрії. На...

Співзасновник Beyond Meat першим випустив рослинний напій для людей за 50

Напій пропонується під брендом Perennial та містить 140 Ккал на порцію.Тейлор запустив продукт разом з Сарою Бонем, вченою у...

Хрін, спіруліна, коноплі та гриби-адаптогени: як нас змушують їсти більше морозива

Зростання популярності веганського морозива пов’язане з інноваційними смаками та інгредієнтами, які використовуються в його виробництві, говорять аналітики.До традиційних альтернатив...

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку із переробленого листя ананасів, яка до того ж має здатність...

Канабіс, дизайнерський буряк та розмариновий дим: харчові тренди 2025 року

Прогнози щодо тенденцій у харчуванні у 2025 році передбачають рік незвичного вибору: соуси до усього, експерименти з кавою та...

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає продаж повноцінних обідів на обраних поїздах. «Меню гарячих страв у...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект дозволить суттєво покращити якість меду, який був створений без бджіл

Після запуску багатьох продуктів у сегменті веганського меду MeliBio...

Бренд «бісерного» морозива завдяки роботам виріс до $150 млн

Якщо у 2005 р. Mini Melts мала один кіоск...

Український бренд запустив виробництво йогурту-соусу зі смаком томату, базиліку, огірка та кропу

Молокія запустила виробництво та продаж інноваційного продукту — йогурт&соус,...

Виробник м’яса для барбекю з вибракуваного зерна будує чи не найбільший завод в Азії

Zikooin виробляє рослинне м’ясо під назвою Unlimeat, створене з...

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що...

Вибір редактора
В продовження теми