Перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів

Ресторан Fico запропонував сінгапурцям перше у світу морозиво з повітря.

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods, виготовляється з інгредієнтів, отриманих з повітря. 

Основа морозива – Solein. Це революційний мікробний протеїн, який отримав схвалення регулюючих органів Сінгапуру для комерційного використання у вересні минулого року. 

Інноваційний білок Solar Foods поєднала із ніжним шоколадом

Десерт почали продавати 15 червня. Це знаменує собою перший раз, коли їжа, виготовлена без фотосинтезу та сільського господарства, стала доступною для широкої громадськості. 

Білок Solein виробляється за допомогою біопроцесу, який живить мікроби вуглекислим газом, воднем і киснем разом з невеликою кількістю поживних речовин. 

Біопроцес нагадує виноробство, коли гази замінюють цукор як джерело вуглецю та енергії. Результатом є харчова сировина, яка містить 65-70% білка, 5-8% жиру, 10-15% харчових волокон і 3-5% мінеральних речовин з поживним складом, подібним до сої або водоростей.

«Ви б ніколи не здогадалися, що це морозиво інакше, просто спробувавши його. Воно виглядає, відчувається та смакує так само, як і будь-яке інше італійське джелатто – і саме в цьому його ідея. Solein — це «Intel» харчової промисловості», — сказав головний виконавчий директор Solar Foods Шилей Чжан.

Нагадаємо, раніше Solar Foods отримала 10 млн євро інвестицій на виробництво інноваційного білку.

Джерела: Solar Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь» 

Після невдалих спроб замовити їжу додому, Олександр Соколов відкрив в Одесі перший в Україні онлайн-ресторан Smilefood. Досвіду в ресторанному...

Nirvana першою в історії створила воду, яка підвищує продуктивність м’язів

Джерельна вода Nirvana HMB містить у своєму складі запатентовану водорозчинну форму β-гідрокси β-метилбутирату (HMB) — myHMB Clear, котра має...

Мініатюрні букети: у Польщі створили унікальний формат чаю

Унікальний чай компанія презентувала на виставці Biofach, найбільшій виставці органічної їжі, в Німеччині.Щоб чай було зручно заварювати, мінібукети кріплять...

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок та молочних консервів. А пізніше розширилась на інші категорії.Сіріл Каррат,...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Тонна щогодини. Німці створили промислове обладнання для рослинного м’яса

Обладнання позиціонується як промислове. Компанія розраховує, що воно стане...

Французи виготовили харчову добавку для оздоровлення шкіри з дикої чорниці

Сепітон — це природний інгредієнт, отриманий з ферментованого екстракту...

Легендарний лікер запакували у пляшки із ячменю, які легко утилізуються

Розроблена у співпраці з PA Consulting і PulPac, пляшка...

Kalyus Winery створює вино із найдавніших виноградних сортів на березі Дністра

У довоєнні часи Kalyus Winery організовувала дегустації вин з...

Сервіс Glovo розпочав співпрацю з АТБ. Допомогли американські технології

Щоб інтегрувати в додаток АТБ, компанії скористалися технологією Corezoid...

Вибір редактора
В продовження теми