В Іспанії будують гігантський завод з виробництва м’яса із клітин

Найбільший у світі виробник м’яса бразильська компанія JBS заявила про вхід у сегмент культивованих продуктів.

Дочірня компанія JBS BioTech Foods почала будівництво в Іспанії свого першого комерційного заводу з виробництва лабораторного м’яса. Будівництво очікувано завершиться до середини 2024 року.

Підприємство стане найбільшим у світі заводом з виробництва культивованого м’яса

Потужність заводу перевищить 1000 т культивованої яловичини на рік, повідомляє JBS. У середньостроковій перспективі потужність може зрости до 4000 т на рік.

BioTech виробляє культивоване м’ясо із зразків клітин худоби, які вирощують у тканину, подібну до тієї, що утворюється в організмі тварини.

У JBS очікують, що запуск заводу зробить їх лідером інноваційного сектору виробництва м’яса.

JBS придбала 51% акцій іспанської компанії BioTech у 2021 році в рамках угоди на $100 млн, з яких $41 млн з яких спрямовано на будівництво заводу, який буде розташований у Сан-Себастьяні.

Поступово BioTech планує збільшувати свої виробничі потужності, щоб задовольнити зростаючий споживчий попит. Ключовими ринками компанія називає Австралію, Бразилію, Європейський Союз, Японію, Сінгапур і США.

Нагадаємо, зараз світове виробництво культивованого м’яса оцінюється в 2-3 кг щотижня. Єдиною компанією, яка може вирощувати і продавати такий продукт є Eat Just. Остання також наступного року готується до відкриття потужного виробничого підприємства.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що навесні 2022-го під час боїв він втратив більшу частину стада....

Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію, й інвестує в лабораторне м’ясо

Дукчевіч розповідає, що його сім’я продала компанію у 2019 році, під час пандемії COVID-19. Покупцем виступила Entrepreneurial Equity Partners,...

Рожевий сир на Поліссі варять із молока нубійських кіз, англійських корів та приправляють місцевими міфами

У асортименті ферми — півтора десятка позицій. Час дозрівання сирів залежить від виду: якщо сирам з білою пліснявою знадобиться...

Датський виробник інгредієнтів створив нову культуру, яка підвищує солодкість молочних продуктів без цукру

«Діапазон Sweety є культурою термофільного стрептокока і лактобактерій, які перетворюють галактозу і лактозу молока в глюкозу за допомогою ферментації»,...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

На вулицях Шанхая з’явилися автономні фудтраки від KFC

Нещодавно в твіттері було розміщено кілька фотографій автономних ресторанів...

Тунець із сочевиці, крабові палички з водоростей — нові тренди foodtech

Багато хто чув про рослинне м'ясо, але настав час...

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до...

На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру та варять варення з гострого перцю

“Гуцало Джелато” має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне...

Вибір редактора
В продовження теми