В Іспанії будують гігантський завод з виробництва м’яса із клітин

Найбільший у світі виробник м’яса бразильська компанія JBS заявила про вхід у сегмент культивованих продуктів.

Дочірня компанія JBS BioTech Foods почала будівництво в Іспанії свого першого комерційного заводу з виробництва лабораторного м’яса. Будівництво очікувано завершиться до середини 2024 року.

Підприємство стане найбільшим у світі заводом з виробництва культивованого м’яса

Потужність заводу перевищить 1000 т культивованої яловичини на рік, повідомляє JBS. У середньостроковій перспективі потужність може зрости до 4000 т на рік.

BioTech виробляє культивоване м’ясо із зразків клітин худоби, які вирощують у тканину, подібну до тієї, що утворюється в організмі тварини.

У JBS очікують, що запуск заводу зробить їх лідером інноваційного сектору виробництва м’яса.

JBS придбала 51% акцій іспанської компанії BioTech у 2021 році в рамках угоди на $100 млн, з яких $41 млн з яких спрямовано на будівництво заводу, який буде розташований у Сан-Себастьяні.

Поступово BioTech планує збільшувати свої виробничі потужності, щоб задовольнити зростаючий споживчий попит. Ключовими ринками компанія називає Австралію, Бразилію, Європейський Союз, Японію, Сінгапур і США.

Нагадаємо, зараз світове виробництво культивованого м’яса оцінюється в 2-3 кг щотижня. Єдиною компанією, яка може вирощувати і продавати такий продукт є Eat Just. Остання також наступного року готується до відкриття потужного виробничого підприємства.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Як ракета над Парижем: Український сервіс доставки їжі розпочав роботу у Греції та Франції

У Греції Rocket запустив доставку в Афінах. На сьогодні там підключені до сервісу десятки ресторанів в різних районах міста.У...

Для любителів ресторанної їжі створили заморожені макарони швидкого приготування

Компанія Beroni запропонувала споживачам практично ресторанну їжу – заморожені макарони, які за 30 секунд можна приготувати в окропі чи...

Center42 запрошує виробників продуктів та агропереробників взяти участь в освітньо-менторській програмі UA AgroGlobal Accelerator

Агенція інновацій Center42 пропонує агропереробникам (виробникам готових продуктів) приєднатися до освітньої програми UA AgroGlobal Accelerator, яка сприяє можливості масштабування...

Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом приблизно 45 днів та планує розпочати самі випробування у четвертому...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Ізраїльський виробник інвестував мільйони у виробництво жуйок з пребіотиками із фруктів та овочів

Будівництво об’єкта площею 11 тис. квадратних метрів вже розпочато....

На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру та варять варення з гострого перцю

“Гуцало Джелато” має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне...

Вчені знайшли рослинне джерело вітаміну В12: вміст як у яловичині

Спіруліна, яка здобула популярність як суперфуд, виявилася дійсно перспективним...

Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним,...

Вибір редактора
В продовження теми