Засновник ChatGPT інвестує у виробництво лабораторного бекону з молекули РНК

Uncommon, біотехнологічний стартап у Кембриджі, який створює інноваційне екологічно чисте клітинне м’ясо, залучив $30 млн інвестицій.

Серед інвесторів – представник четвірки найбільших венчурних компаній Великобританії Balderton Capital, яка фінансує технологічні стартапи, а також Сем Альтман, співзасновник та CEO OpenAI, яка створила ChatGPT. До речі, для Альтмана це уже не перша інвестиція в Uncommon.

Новий приплив капіталу спонукатиме Uncommon до вдосконалення своїх пропозицій, збільшення виробництва та проходження процесу затвердження інноваційного м’яса регуляторами.

Раніше відома як Higher Steaks, Uncommon заявляє про готовність змінити світовий ринок свинини завдяки своєму новаторському підходу. Компанія використовує РНК-технології, які очікують на патент, для виробництва бекону та свинячої підчеревини з одного зразка тваринної клітини.

В основі інноваційної технології лежить РНК, молекула, яка “наказує” клітинам виробляти білок. Завдяки цьому компанія може створювати смачні м’ясні продукти, які можуть конкурувати з традиційними за ціною, без необхідності редагування генів.

«Як єдине культивоване м’ясо, створене за допомогою РНК-технологій, наша свинина матиме конкурентну перевагу, яка ймовірно допоможе нам стати найбільшою білковою компанією у світі», – заявила Бенджаміна Боллаг, засновник і генеральний директор Uncommon.

Мета Uncommon амбітна. До 2035 року компанія прагне утримувати п’ятивідсоткову частку світового ринку свинини за рахунок продукції з культивованого м’яса. 

Стратегія Uncommon передбачає залучення капіталу у зростаючу промисловість культивованого м’яса, вартість якої до 2040 року має сягнути $427 млрд. 

Завдяки вливанню нового капіталу Uncommon планує наростити виробництво на своєму пілотному заводі в Кембридзькому технопарку, розширити команду та зменшити собівартість виробництва.

Нагадаємо, раніше американський стартап Novel Farms представив першу в історії мармурову культивовану свинячу корейку.

Джерела: Uncommon, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Камбоджі годують закусками з тухлої риби — це національна багатовікова страва

Найкраща ферментована риба може зберігатися до трьох років та виготовляється трудомістким дводенним процесом, який передають у сім’ях поколіннями.Між груднем...

Індійський стартап збільшить продажі антистресової кави в 10 разів

Запущений у квітні цього року, бренд JOMO вже реалізував 2 тис. коробок (24 тис. пакетиків) у межах країни протягом...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання стане підвищення обізнаності покупців про користь для здоров'я рослинних аналогів...

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Українці створили їжу для екстремальних умов. Її беруть на Еверест, в Антарктиду та на фронт

ЇDLO була заснована у 2016 році підприємцями Іваном Кисилицею,...

Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові...

Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна,...

Магія їжі майбутнього: вперше створили смузі зі шпинату, авокадо та яєчного білку, який виробляють мікроби

Новий коктейль під назвою Pineapple Greens Protein містить біоідентичний...

Аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах

Стартап використовує ниткоподібні гриби, які можуть виробляти специфічні кольори...

Вибір редактора
В продовження теми