Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Компанія Eat Just, єдина, яка схвалила схвалила культивоване м’ясо для публічного продажу, наступного року готується до відкриття потужного виробничого підприємства.

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000 літрів, і це, безумовно, є прямим підтверженням намірів компанії. 

Виробничі потужності Eat Just в Сингапурі (а отже фактивно світові) становлять 2 кг або 3 кг на тиждень

При цьому компанія заявляє, що з 2018 року досягла скорочення витрат на лабораторну курятину на 90%. 

Виробництво Eat Just, що будується в Сінгапурі

З того часу, як у 2013 році в Лондоні було представлено перший гамбургер, вирощений у лабораторії, створення якого коштувало лише $330 тис., десятки стартапів у всьому світі приєдналися до змагань за виведення на ринок доступного культивованого м’яса. Але досі єдиним місцем, де можна пообідати культивованим м’ясом, залишається Сингапур.

Лабораторну курятину готує для місцевих жителів та туристів ресторан Huber’s Butchery and Bistro.

За словами власника ресторану, відгуки клієнтів «феноменальні». А один із відвідувачів ділиться, що був здивований тим, наскільки воно схоже на справжнє м’ясо. «Я б ніколи не здогадався про походження цього м’яса», – каже він.

Паста з куркою, яку він замовив, коштувала 18,50 сінгапурських доларів ($13,70), і це значно дешевше, ніж обійшлося б лабораторне м’ясо раніше.

Лабораторне м’ясо має стати чимось більшим, ніж нішева альтернатива для заможних

Багато інвесторів вирішили зробити таку ж ставку. Станом на 2023 рік приблизно $2,8 мільярда уже витрачено на розвиток сегменту культивованого м’яса.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського стартапу, що займається вирощуванням м'яса у біореакторах, а також створення...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі унікальні смакові та дієтичні переваги тростини. У складі продукту міститься природній...

Лабораторне м’ясо вперше з’явилося у супермаркетах – по 200 гривень за упаковку

Вперше з моменту затвердження три з половиною роки тому культивоване м’ясо можна купити, щоб приготувати у себе вдома.«Це історичний...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Фіни тестують пиво та горілку з вуглекислого газу. Виробництво — з наступного року

Зараз Aircohol разом із фінською алкогольною компанією Brukett розробляються...

Фіни готові навчити півтори сотні компаній дешево вирощувати лабораторне м’ясо

Технологію розробили Пекка Катаяісто з Інституту наук про життя...

Вибір редактора
В продовження теми