Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Компанія Eat Just, єдина, яка схвалила схвалила культивоване м’ясо для публічного продажу, наступного року готується до відкриття потужного виробничого підприємства.

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000 літрів, і це, безумовно, є прямим підтверженням намірів компанії. 

Виробничі потужності Eat Just в Сингапурі (а отже фактивно світові) становлять 2 кг або 3 кг на тиждень

При цьому компанія заявляє, що з 2018 року досягла скорочення витрат на лабораторну курятину на 90%. 

Виробництво Eat Just, що будується в Сінгапурі

З того часу, як у 2013 році в Лондоні було представлено перший гамбургер, вирощений у лабораторії, створення якого коштувало лише $330 тис., десятки стартапів у всьому світі приєдналися до змагань за виведення на ринок доступного культивованого м’яса. Але досі єдиним місцем, де можна пообідати культивованим м’ясом, залишається Сингапур.

Лабораторну курятину готує для місцевих жителів та туристів ресторан Huber’s Butchery and Bistro.

За словами власника ресторану, відгуки клієнтів «феноменальні». А один із відвідувачів ділиться, що був здивований тим, наскільки воно схоже на справжнє м’ясо. «Я б ніколи не здогадався про походження цього м’яса», – каже він.

Паста з куркою, яку він замовив, коштувала 18,50 сінгапурських доларів ($13,70), і це значно дешевше, ніж обійшлося б лабораторне м’ясо раніше.

Лабораторне м’ясо має стати чимось більшим, ніж нішева альтернатива для заможних

Багато інвесторів вирішили зробити таку ж ставку. Станом на 2023 рік приблизно $2,8 мільярда уже витрачено на розвиток сегменту культивованого м’яса.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nirvana першою в історії створила воду, яка підвищує продуктивність м’язів

Джерельна вода Nirvana HMB містить у своєму складі запатентовану водорозчинну форму β-гідрокси β-метилбутирату (HMB) — myHMB Clear, котра має...

Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть спрямовані на підтримку проєкту з розробки передової технології ферментації з...

Nestlé інвестує у фуа-гру з древньої японської приправи

Це вже другий сезонний запуск рослинної фуа-гри. Нова версія – результат більш тривалих досліджень і розробок, говорять в Nestlé....

Виробник культивованого краба виводить швейцарську лабораторну яловичину в Сінгапур

Сінгапур досі лишається першою і єдиною країною, яка схвалила продаж клітинного м’яса. Нову епоху в історії їжі відкрив каліфорнійський...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Піонер сегменту рослинної їжі іде на IPO. У планах — новий завод та нові продукти

IPO розпочнеться в найближчі місяці на Франкфуртській фондовій біржі...

Курячі нагетси обсмажують на повітрі, щоб знизити вміст жиру на 75%

Сьогодні споживачі шукають кращі варіанти комфортної їжі. Зважаючи на...

Вибір редактора
В продовження теми