Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Компанія Eat Just, єдина, яка схвалила схвалила культивоване м’ясо для публічного продажу, наступного року готується до відкриття потужного виробничого підприємства.

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000 літрів, і це, безумовно, є прямим підтверженням намірів компанії. 

Виробничі потужності Eat Just в Сингапурі (а отже фактивно світові) становлять 2 кг або 3 кг на тиждень

При цьому компанія заявляє, що з 2018 року досягла скорочення витрат на лабораторну курятину на 90%. 

Виробництво Eat Just, що будується в Сінгапурі

З того часу, як у 2013 році в Лондоні було представлено перший гамбургер, вирощений у лабораторії, створення якого коштувало лише $330 тис., десятки стартапів у всьому світі приєдналися до змагань за виведення на ринок доступного культивованого м’яса. Але досі єдиним місцем, де можна пообідати культивованим м’ясом, залишається Сингапур.

Лабораторну курятину готує для місцевих жителів та туристів ресторан Huber’s Butchery and Bistro.

За словами власника ресторану, відгуки клієнтів «феноменальні». А один із відвідувачів ділиться, що був здивований тим, наскільки воно схоже на справжнє м’ясо. «Я б ніколи не здогадався про походження цього м’яса», – каже він.

Паста з куркою, яку він замовив, коштувала 18,50 сінгапурських доларів ($13,70), і це значно дешевше, ніж обійшлося б лабораторне м’ясо раніше.

Лабораторне м’ясо має стати чимось більшим, ніж нішева альтернатива для заможних

Багато інвесторів вирішили зробити таку ж ставку. Станом на 2023 рік приблизно $2,8 мільярда уже витрачено на розвиток сегменту культивованого м’яса.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть спрямовані на підтримку проєкту з розробки передової технології ферментації з...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави преміум-класу, доповнене натуральними фруктовими смаками.Напій роблять із 100% нектару блакитної...

“We’ve started transforming from artisans to a foodtech company.” Dmytro Borysov – on trends in the restaurant business.

The coronavirus crisis has disrupted the restaurant business. New services, formats, and technological solutions allowed them to survive when...

Ринковий гігант створив першу холодну каву швидкого приготування. Це займає всього 60 хвилин

Новинка буде представлена ​​на виставці у Чикаго, яка проходитиме на початку жовтня у McCormick Place.Свіжоприготована холоднозаварена кава Ronnoco з’явиться...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

В Азії – гострий дефіцит яєць. Їх замінять розробки з люпину, картоплі та квасолі мунг

Проблеми поставки курячих яєць вперше почали виникати на початку...

Молекулярний білок вперше сертифікували як не ГМО. Піде на спортивне харчування

MicelPure — це міцелярний ізолят казеїну. Він містить 86%...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички...

Виробники синабонів із сиром брі відкривають власне кафе. Замовлення зросли в 10 разів

Заклад буде розташований на вулиці Гоголівській, там же знаходиться...

Вибір редактора
В продовження теми