Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Компанія Eat Just, єдина, яка схвалила схвалила культивоване м’ясо для публічного продажу, наступного року готується до відкриття потужного виробничого підприємства.

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000 літрів, і це, безумовно, є прямим підтверженням намірів компанії. 

Виробничі потужності Eat Just в Сингапурі (а отже фактивно світові) становлять 2 кг або 3 кг на тиждень

При цьому компанія заявляє, що з 2018 року досягла скорочення витрат на лабораторну курятину на 90%. 

Виробництво Eat Just, що будується в Сінгапурі

З того часу, як у 2013 році в Лондоні було представлено перший гамбургер, вирощений у лабораторії, створення якого коштувало лише $330 тис., десятки стартапів у всьому світі приєдналися до змагань за виведення на ринок доступного культивованого м’яса. Але досі єдиним місцем, де можна пообідати культивованим м’ясом, залишається Сингапур.

Лабораторну курятину готує для місцевих жителів та туристів ресторан Huber’s Butchery and Bistro.

За словами власника ресторану, відгуки клієнтів «феноменальні». А один із відвідувачів ділиться, що був здивований тим, наскільки воно схоже на справжнє м’ясо. «Я б ніколи не здогадався про походження цього м’яса», – каже він.

Паста з куркою, яку він замовив, коштувала 18,50 сінгапурських доларів ($13,70), і це значно дешевше, ніж обійшлося б лабораторне м’ясо раніше.

Лабораторне м’ясо має стати чимось більшим, ніж нішева альтернатива для заможних

Багато інвесторів вирішили зробити таку ж ставку. Станом на 2023 рік приблизно $2,8 мільярда уже витрачено на розвиток сегменту культивованого м’яса.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м'ясо з ферментованого міцелію, структуроване як звичайні шматки тваринного аналога.«М'ясо Meati — це поживний цільно-харчовий...

Українських виробників навчать торгувати на Amazon та eBay

Навчання електронній комерції дозволить українським підприємцям налагодити зв’язки з ринками ЄС, зареєструватися та продавати свою продукцію на міжнародних торгових...

Без звуків «Му». Продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії

Згідно дослідження Асоціації рослинних харчових продуктів, у 2019 році рослинне молоко становило 14% від всього ринку молока. Ринок рослинного...

Перша у світі кава з адаптогенними грибами підтримує здоров’я мозку

«Coffee With Benefits» – це лінійка адаптогенної кави преміум-класу, наповненої грибами.Преміум-кава запакована у банки, придатні для повторної переробки.За словами...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Європейські компанії об’єднуються, щоб здешевити вирощування морепродуктів в лабораторії

Здешевлення поживного середовища, яке займає основну частку собівартості альтернативного...

Перша у світі культивована риба сьогодні стала доступною для дегустації

Рибні тефтелі виготовлені шляхом поєднання культивованих морепродуктів Umami з...

Цукром із трюфелів замінять канцерогенний аспартам

MycoTechnology виявила солодкий білок у медових трюфелях. Компанія стверджує,...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так...

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital....

Вибір редактора
В продовження теми