Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Український обсмажувальник у категорії кави класу преміум та спешелті 3ChampsRoastery виготовляє унікальну дріп-каву та відправляє її на фронт за донати.

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку легко зварити у будь-якому місці за допомогою склянки окропу. В Україні такий формат з’явився недавно, але швидко почав набирати популярність. 

3ChampsRoastery пропонує на своєму сайті придбати каву в пакетиках як спосіб допомогти військовим. “Механіка проста: ви замовляєте – ми відправляємо на фронт. Наша мета – зігріти та підбадьорити якомога більше захисників, які боронять Україну”, – говорять у компанії.

Всередині дріпу знаходиться таємна сила від Гендальфа, щоб валити орків, – жартома додають в 3ChampsRoastery

Пакетик дріп-кави вагою 12 грамів коштує 25 грн. Для особистого користування можна також придбати пакування з 10 пакетиками різних сортів. Така коштуватиме 300 грн.

Один із п’яти засновників 3ChampsRoastery та чемпіон серед барист в Україні Павло Спіцин розповідає, що їх підприємство стартувало обсмажування на орендованому обладнанні. Зараз мають власне виробництво на 300 м2 площі, де обсмажують каву на одному з кращих ростерів у світі – голландському Giesen.

Наша справа розвивалася поступово. Ми робили помилки, досягали певних висот. Десь рік пішов на те, щоб “розкачатися” і зрозуміти, яку каву хочуть споживачі, що для них актуально. І, звісно, знайти свій стиль обсмажки, адже кожен ростер робить це по-різному”, – розповідає співзасновник 3ChampsRoastery. 

Додає, що велика увага зосереджена на контролі якості продукції – ростер обов’язково проводить каппінг для кожного батчу. 

А частину кави вони особисто обирають на фермах в Африці й центральній Америці.

Нагадаємо, на сьогодні нові технології дають можливість посмакувати кавою з молекул, кавою з протеїном, і навіть з унікальної сировини – виноградних кісточок чи фініків.

Джерела: Дій.Подкаст, 3ChampsRoastery

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили публічно куштувати м’ясо, вирощене в лабораторії.Захід став першою офіційною дегустацією...

Ізраїльський стартап друкуватиме рослинні яйця на 3D-принтері

Новий продукт створений за підтримки венчурної компанії Millennium Food-Tech, яка займається фінансуванням стартапів з харчових технологій. Millennium Food-Tech профінансувала Egg’n’up...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже 2019-го випустили наші перші комерційні сорти кунжуту без ГМО», —...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей під назвою RepliHue, який замінює синтетичні добавки, зокрема гему, та...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

На Kickstarter шукають інвестиції на суперфуд з меду та амаранту. В Україні такий уже їдять

Кампанія по збору коштів завершується через 35 днів, і...

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На...

Київська сироварня варить унікальні сири — з хвоєю, рожевою м’якоттю та вугіллям

"Сироман" — не лише сироварня, але й крамниця-кав’ярня, де...

«Це» створило коктейльні ковбаски та шматочки «не бекону» з рослин

Продукт є одним із трьох у новій літній лінійці....

Вибір редактора
В продовження теми