Священник пече на Хмельниччині хліб з тризубами та ремонтує машини для ЗСУ

Cвященик Тарас Хом'юк відкрив мініпекарню у Кам'янці-Подільському, яка пече смачний хліб для містян та підтримує ЗСУ й переселенців.

Тарас Хом’юк став священником у 2010 році, та займався розвитком Української Греко-Католицької Церкви на Хмельниччині. Проте з початком повномасштабної війни, діяльність кожної свідомої громади зазнала змін. Всі сконцентрувалися на допомозі ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам, говорить він. 

Думка про створення власного соціального підприємства з’явилася у священника під час курсу “Молодіжний апостолят парафії”, де він разом з колегами набував навичок соціального служіння та вивчав реалізацію власних проєктів.

Пізніше отримав дозвіл від єпископа на реалізацію цієї ідеї та закупив на грантові кошти необхідне обладнання для мініпекарні. 

“Ми працюємо з професійним технологом, який розробляє рецептури, а також постачає всі необхідні інгредієнти”, – говорить засновник міні-пекарні

У роботу підприємства залучено три особи: директор, пекар і його помічник. 10-20% чистого доходу відправляють на благодійність: печуть хліб для ЗСУ, ВПО та населення за межею бідності. 

«У нас є 5-6 видів хліба. Найпопулярніший – гречаний. Маємо класичний білий хліб у вигляді батона, дуже смачний «Бородинський» із присмаком меду, «Валаска», «Монастирський», «Козацький» із присмаком цибулі», – додає священник.

Рецептурами займається професійний технолог, який також є і постачальником усіх інгредієнтів. 

Кожен хліб – це окреме мистецтво. Він вирізняється не тільки на смак, а й за зовнішнім виглядом: хліб посипають борошном у вигляді тризубів і колосків. Також печуть солодкі булочки з маком, яблуком, вишнею, полуницею та шоколадом.

«На зароблені кошти ми разом із служителями церкви купуємо й лагодимо автівки для фронту. Полагодили вже з десяток машин», – додав священник.

Нагадаємо, раніше вчені створили хліб з волокнами, який покращує самопочуття.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зелена енергія в харчовій промисловості: нові технології та тренди

Харчова промисловість відіграє важливу роль у глобальній економіці, але водночас є одним із найбільших споживачів ресурсів та джерел викидів....

«Колись банка пива була зі сталі, важила майже кілограм, а щоб її відкрити, треба було мати спеціальний ключ», — Юрій Гук, Carlsberg Ukraine

Баночне пиво має власний день народження  — 24 січня. Вперше в світі його виготовили в 1935 році у США....

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та наголошує, що фактична цифра, ймовірно, значно вища та наближається до...

Екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків та шукають інвесторів на Kickstarter

Майк і Алекс, засновники стартапу, ставлять за мету зробити світ чистішим, зеленішим та екологічнішим заради життя нащадків. Обоє мають...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom...

Українська Enzym Group запропонувала для тваринництва безпечну альтернативу антибіотикам

Про це розповів Юрій Кузьм’як, заступник генерального директора Enzym...

Nuro отримали $500 млн на розвиток автономних автомобілів для доставки

Стартап, який вже сумарно підняв $ 1,5 млрд, розробляє...

Олена Вовк, співвласниця Enzym Group, про інновації на ринку їжі: тренди, суперфуди та інвестиції

У 2023 році, в умовах повномасштабного вторгнення, Enzym Group...

Що таке рослинне молоко? Як його вибрати? ТОП кращих замінників молока на рослинній основі

Що таке рослинне молоко? Рослинне молоко – це напій, який...

Вибір редактора
В продовження теми