Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Засновник Amazon Джефф Безос нещодавно перевірив прототип підземного транспортного тунелю для доставки товарів, за розробку якого взявся стартап Pipedream Labs.

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще в 2017 році. З того часу про це майже не з’являлося нових повідомлень в інфопросторі.

Аргументи на користь підземного гіперлупу – відсутність викидів вуглецю в повітря та зменшення трафіку. За задумом Pipedream, мережа підземної доставки складатиметься з труб та електроприводів для транспортування товарів на високій швидкості. 

Прототип пункту підземної доставки

Сервіс під назвою Home Portal позиціонуватимуть як «дешева, швидка та екологічно чиста доставка продуктів, їжі та пакунків». 

Джефф Безос перевіряє прототип домашнього порталу Pipedream Labs. Фото: Canon Reeves

У нещодавній темі на Twitter технічний директор Pipedream Canon Reeves сказав, що компанія уже залучає будівельників Wendy`s для реалізації унікального проєкту. 

Поки що Pipedream Labs не говорить, наскільки Безос зацікавлений інвестувати у будівництво підземного тунелю. Проте The Spoon допускає, що це може бути реальним інтересом для того, хто створив найбільший ринок онлайн-замовлень у США.

Тим паче, що Amazon у період з 2014 по 2020 р. інвестував у інфраструктуру доставки $40 млрд і явно не планує на цьому зупинятися. Крім того, саме Amazon має патент на ідею підземної доставки.

Джерела: Wendy’s, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Іспанії будують гігантський завод з виробництва м’яса із клітин

Дочірня компанія JBS BioTech Foods почала будівництво в Іспанії свого першого комерційного заводу з виробництва лабораторного м’яса. Будівництво очікувано...

Омлет із водоростей. Яйця без курей виготовляють із жовтої хлорели та вирощують у лабораторії

Порошки є у двох варіантах: білий та жовтий. Порівнюючи з іншими продуктами з водоростей яскраво зеленого кольору, останні —...

Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next Ventures, тим самим піднявши загальне фінансування IntegriCulture до $16,4 млн.Кошти...

Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний інгредієнт для створення замінника тваринному м’ясу.Пельмені сяолунбао (або їх ще...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких...

Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів...

Хрін, спіруліна, коноплі та гриби-адаптогени: як нас змушують їсти більше морозива

Зростання популярності веганського морозива пов’язане з інноваційними смаками та...

Вибір редактора
В продовження теми