Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Учені з ACS Food Science & Technology повідомили про новий прорив у зберіганні авокадо, що може привести до зменшення втрат продукту та сприяти більш тривалому зберіганню. Вони стверджують, що покриття на основі хітозану, біологічно активного полімеру, виявилося ефективним засобом збереження свіжості авокадо.

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи ракоподібних тварин, таких як креветки і раки. Він відомий своїми антибактеріальними та антиоксидантними властивостями, що робить його ідеальним для використання в покриттях для харчових продуктів.

Учені провели серію експериментів, поклавши авокадо, покрите плівкою на основі хітозану, поруч з непокритими плодами. Результати дослідження показали, що авокадо, яке було покрите хітозановою плівкою, зберігало свою свіжість і текстуру на декілька днів довше, ніж непокрите авокадо.

Вчені пояснюють, що покриття на основі хітозану створює бар’єр, який запобігає втраті вологи, зменшує доступ до кисню та запобігає розповсюдженню мікроорганізмів, таких як бактерії та грибки, які можуть призвести до псування авокадо.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Виробник чіпсів з канабісом з першої ж спроби отримав мільйони інвестицій

Початковий раунд пройшов під керівництвом Casa Verde Capital, компанії венчурного капіталу, яка зосереджена на індустрії канабісу.TSUMo Snacks пропонує широкий...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання стане підвищення обізнаності покупців про користь для здоров'я рослинних аналогів...

Голландський стартап отримав $35 млн на пельмені з лабораторної свинини

Загальна сума фінансування компанії сягнула $95 млн Оголошення з’явилося через місяць після того, як Meatable спільно з Mosa Meat, HollandBIO...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського, виготовленого італійською компанією Nutraceutica проти традиційно обробленого червоного та білого...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт,...

Вибір редактора
В продовження теми