Молекулярний веганський мед почнуть продавати в Європі з наступного року

Синтетичний веганський мед MeliBio, який за смаком, текстурою і в'язкістю не відрізняється від справжнього бджолиного меду, з наступного року з’явиться на ринку Європи.

Інноваційний продукт американського виробництва просуватиме на новому ринку виробник органічних продуктів Narayan Foods. Зараз продукція компанії представлена в більш ніж 75 000 магазинах по всій Європі. Це дає шанс MeliBio охопити широку спільноту споживачів.

У компанії зазначають, що це буде перший випадок продажів веганського меду подібного типу на європейському ринку.

Щоб отримати мед без бджіл, каліфорнійська Melibio використовує рослинні інгредієнти та новітні технології. Мед містить навіть пилок рослин, але його додають без участі на бджіл.

З моменту запуску у 2020 році стартап встиг зібрати $7,2 млн

Уже під час першої презентації меду на приватній дегустації в Сан-Франциско, захід відвідали понад сотня інвесторів.

Мета MeliBio – виробляти мед, який не призводить до втрати біорізноманіття.

Компанія потрапила до списку 100 найкращих інновацій 2021 року за версією журналу TIME

«Ми знаємо, що наука може допомагати отримувати смачний і поживний мед, який молекулярно ідентичний традиційному меду, без жодних витрат для наших бджіл», — сказав Дарко Мандіч, співзасновник і генеральний директор MeliBio.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Засновник Starbucks Говард Шульц про те, як інвестиції в співробітників допомагають росту компанії

До 100-річчя журналу Forbes засновник мережі знаменитих кав'ярень написав есе про те, як поєднати прибутковість бізнесу і людське ставлення."У...

Перша інновація за 75 років кришка для банок, яка відкривається одним пальцем

Незначним натисканням кнопки в центрі кришки з контейнера вивільняється вакуум, що дозволяє легко відкривати банку Цей механізм робить рішення особливо...

Walmart, Nestlé, Tesco та Mondelēz залучають рекордні інвестиції, щоб зробити рослинну їжу дешевшою та смачнішою

FAIRR — це спільна мережа інвесторів, яка об’єднує активи під управлінням харчових гігантів вартістю $68 трильйонів доларів. Серед компаній-учасників...

Найменший у світі овоч може стати наступним суперфудом для схуднення

Про це заявили Ефі Еяль, генеральний директор Mankai та доктор Айріс Шай, ад’ютант-професор харчування Гарвардської школи громадського здоров’я TH...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Європейський проєкт друкує автозапчастини із кукурудзи, лимонів та мигдальної шкаралупи

Це демонструє проєкт BARBARA, який фінансується Європейською комісією та...

Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе...

Вибір редактора
В продовження теми