Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Біотехнологічна ізраїльська компанія Wilk, яка раніше отримала ексклюзивний патент на виробництво грудного молока на основі клітин, заявила про розробку нового продукту.

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений із клітинних культур

Зовнішні лабораторії підтверджують, що йогурт Wilk відповідає всім необхідним хімічним і біологічним вимогам, щоб кваліфікувати його як йогурт. 

У самій компанії заявили, що їх продукт є першою у своєму роді розробкою з використанням клітинного молочного жиру, який відображає поживні переваги справжнього.

Про те, що Wilk працює над розробкою культивованого клітинного молочного жиру для використання в йогурті, компанія повідомила ще влітку 2021 року.

Тоді стартап отримав $2 млн інвестицій від ізраїльскої Coca-Cola. Партнери домовилися, що Coca-Cola вкладатиме кошти та допомагатиме розробляти продукти, виготовлені на основі клітинного молока та клітинного молочного жиру Wilk.

Томер Айзен, генеральний директор Wilk, говорить про великий прорив у виробництві функціональних компонентів молока за допомогою клітинних культур. За його словами, це наблизить компанію до реалізації заявленої мети — виробляти справжні молочні продукти в екологічно безпечний спосіб.

До слова, молочний жир відіграє велику роль у додаванні смаку та текстури продуктам, таким як йогурт. Також інгредієнт стане у нагоді у виробництві поживного грудного молока, оскільки відіграє ключову роль у травленні, розвитку мозку та нервової системи немовлят. 

Джерела: Wilk, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Злиття виробників пива та канабісу: гіганти готують випуск унікальних напоїв

Запропоноване злиття між двома компаніями має на меті створити платформу для виробництва майбутніх напоїв на основі канабісу.  Це стає особливо...

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу промислового виробництва поблизу пілотного заводу у Маастрихті, а дві країни...

Відома пивоварня з офісом в Україні замінила ячмінь на африканське зерно, якому п’ять тисяч років

Фоніо – це зерно з Західної Африки, яке культивується там понад 5000 років. Воно стійке до посухи та здатне...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks, акціонер компаній HD-group...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння

Її отримують з насіння Camellia oleifera — квітучої рослини,...

Стартап з Ізраїлю створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом

GKI Group продемонструвала свою розробку на американській виставці CES...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка...

Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним,...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені...

Вибір редактора
В продовження теми