Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Біотехнологічна ізраїльська компанія Wilk, яка раніше отримала ексклюзивний патент на виробництво грудного молока на основі клітин, заявила про розробку нового продукту.

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений із клітинних культур

Зовнішні лабораторії підтверджують, що йогурт Wilk відповідає всім необхідним хімічним і біологічним вимогам, щоб кваліфікувати його як йогурт. 

У самій компанії заявили, що їх продукт є першою у своєму роді розробкою з використанням клітинного молочного жиру, який відображає поживні переваги справжнього.

Про те, що Wilk працює над розробкою культивованого клітинного молочного жиру для використання в йогурті, компанія повідомила ще влітку 2021 року.

Тоді стартап отримав $2 млн інвестицій від ізраїльскої Coca-Cola. Партнери домовилися, що Coca-Cola вкладатиме кошти та допомагатиме розробляти продукти, виготовлені на основі клітинного молока та клітинного молочного жиру Wilk.

Томер Айзен, генеральний директор Wilk, говорить про великий прорив у виробництві функціональних компонентів молока за допомогою клітинних культур. За його словами, це наблизить компанію до реалізації заявленої мети — виробляти справжні молочні продукти в екологічно безпечний спосіб.

До слова, молочний жир відіграє велику роль у додаванні смаку та текстури продуктам, таким як йогурт. Також інгредієнт стане у нагоді у виробництві поживного грудного молока, оскільки відіграє ключову роль у травленні, розвитку мозку та нервової системи немовлят. 

Джерела: Wilk, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали підвищення цін на продукти, тривалий стрес та наслідки ворожих атак. Найбільше...

Найпопулярніший напій у світі змішають з алкоголем, винайденим 150 років тому

Новий продукт буде доступний по всьому світу, а перший запуск відбудеться на ринках Європи та Мексики в 2025 році.“Ми...

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який виготовляється з пшеничної клейковини Дані показують, що вуглецевий слід продукції LoveSeitan...

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з новим ароматом — лише 50 банок. Всі вони існують лише...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Приклад меню рослинного харчування та його основні переваги

Якщо ви не готові повністю відмовитись від м'яса –...

Green Monday із Гонконгу створила із вівса веганське морозиво

Морозиво мочі буде подаватися в кафе та пропонується під...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів...

Стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто

Род Льюїс, генеральний директор компанії, говорить, що разом з...

Вибір редактора
В продовження теми