Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Дослідники з австралійського Університету RMIT об’єднали зусилля з технологічною компанією Microtec Engineering Group, яка постачає обладнання для обробки крохмалю, щоб розробити продукт, що сприятиме перетравленню клітковини.

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як білий хліб, тістечка, макарони, піца та соуси.

Щоб отримати інноваційне «невидиме волокно», керівник проекту з Центру харчових досліджень та інновацій RMIT, доцент Асгар Фарахнакі та його команда використовували передову технологію модифікації крохмалю з дозволеними харчовими матеріалами.

FiberX вважається м’яким і несмачним, але він також підходить для збагачення низькокалорійних продуктів із низьким глікемічним індексом. 

Додавання функціонального волокна дозволяє отримувати більшу користь для здоров’я та покращувати самопочуття

«Тепер ми можемо додавати додаткову кількість клітковини в такі продукти, як білий хліб, не змінюючи смаку чи текстури, що на сьогоднішній день є однією з головних проблем із багатьма комерційно доступними добавками з клітковиною», — каже Фарахнакі.

Він ділиться, що хліб з вмістом до 20% доданого волокна на смак не відрізнити від будь-якого іншого. Але продукт стає більш корисним та поживним.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав, що у Києві печуть поживний ремісничий хліб зі спельтою, а львів’яни витримують буханці у формах із лози, щоб зробити їх більш аутентичними.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів (приблизно $13,3 млн) у рамках серії А на комерціалізацію свого...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним...

Новий підсолоджувач не містить калорій та у 300 разів солодший за цукор

Підсолоджувач містить антиоксиданти з понад 20 фруктів, які легко вирощувати. Наприклад, кавунів чи огірків. Elo виробляє складні інгредієнти шляхом генного...

Курячі нагетси обсмажують на повітрі, щоб знизити вміст жиру на 75%

Сьогодні споживачі шукають кращі варіанти комфортної їжі. Зважаючи на це, провідний американський виробник курятини створив популярну закуску з більш...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким...

Bunge розробила дитячу суміш, яка імітує материнське молоко китаянок

Згідно із заявою  компанії, новий інгредієнт розроблено на основі...

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті...

Інноваційні технології у сфері ресторанного бізнесу

Кілька років тому найбільш вдалими інноваціями в ресторанному бізнесі...

Вибір редактора
В продовження теми