Цього року компанія прийняла участь у найбільшій скандинавській виставці Nordic Organic Food Fair 2022, яка проходила у Швеції.
Ринок Скандинавії — один з найперспективніших для постачання органічної продукції, на якій спеціалізується «Мольфар Еко».
⠀
Виробничі потужності органічного підприємства знаходяться в мальовничому районі Карпат біля с. Пилипець Хустського району. Чай має сертифікат Органік Стандарт. ⠀
За 6 років «Мольфар Еко» вдалося створити лінійку чаїв із 7 позицій на основі кипрію вузьколистого (іван-чаю), ферментованого з різними добавками та інгредієнтами.
Кипрій збирають на мальовничих схилах українських Карпат
Процес виготовлення чаю поділяють на 6 основних етапів. Перший етап – збір кипрійного листа у горах. Далі його підв’ялюють у сушарні і ферментують – окислюють, а потім прожарюють.
“Щоб листя почало окислюватися, його скручують на спеціалізованому обладнанні (листокруті). Важливо, що саме така технологія дозволяє не ламати та не подрібнювати сам лист, а лише розриває мемранні зв’язки між клітинами листа, після чого листя пускає сік та розпочинає процес бродіння і окислення”, – розповідає засновник «Мольфар Еко».
Прожарка передбачає сушку в спеціальному приміщенні зі сталою температурою та вологістю до повної готовності.
І, нарешті, готовий чай MOL’FAR міксується за авторськими рецептами технологів, та фасується у крафтову упаковку.
У підприємстві зазначають, що план на 2022 рік попри війну, залишається незмінним: фабрика працює, як екскурсійний об’єкт й приймає відвідувачів та провідних сомельє країни. Також є плани на розширення асортименту і запуску нової лінійки трав’яних чаїв із ферментованими компонентами, розширення екпорту.⠀
Засновник підприємства Євген Гончаренко займається зараз не тільки виробництвом чаю, а й очолює гуманітарний напрямок тероборони Пилипецької ОТГ на Закарпатті. Зокрема, він допомагає тим, хто вимушено покинув свої домівки.
Нагадаємо, раніше японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром.