М’ясо, вирощене в лабораторії, незабаром заповнить супермаркети США

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) дозволило каліфорнійській компанії Upside Foods вирощувати м'ясо з живих клітин курчат у контрольованому лабораторному середовищі.

FDA заявило, що готове схвалити продаж вирощеного в лабораторії м’яса інших виробників. 

Зараз регулятор “веде переговори з кількома компаніями”, включаючи виробника морепродуктів.

“Світ переживає продовольчу революцію, і Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США підтримує інновації в галузі постачання продовольства”, – заявив Роберт Каліфф, комісар FDA.

Нагадаємо, першим у світі дозволив продаж культивованого м’яса Сінгапур у 2020 році. Тоді продовольча агенція країни видала американській компанії Eat Just дозвіл на культивування та продаж штучного м’яса птиці. 

Eat Just з капіталізацією понад $1 млрд уже вирощує м’ясо у біореакторах

Аналогічний дозвіл США може створити новий ринок продуктів харчування, що культивуються, які, за словами прихильників, є більш ефективними та екологічно чистими в порівнянні з традиційним тваринництвом.

Upside Foods, раніше відома як Memphis Meats, отримує клітини з тканин тварин, а потім вирощує м’ясо у біореакторах. Компанія була створена у 2015 році.

Клітинне м’ясо Upside Foods заповнить американські супермаркети менш ніж за кілька місяців

Кожен продукт мають схвалити окремо регулюючі органи. 

Джерела: Upside Foods,  FDA, The Guardian

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Піонер ринку культивованого м’яса отримав мільйони від Alibaba та готується захопити ринок Китаю

Компанія Eat Just, що першою у світі почала продавати та навіть доставляти додому культивоване м’ясо, а пізніше отримала дозвіл...

Розробник веганського меду з квітковим пилком отримав $1 млн на просування

Vegan Un-Honey виготовлений з натуральних рослинних інгредієнтів та збагачений органічним квітковим пилком. Розробники називають його справжнім суперпродуктом.«Наша модель повністю...

Творець першої у світі лабораторної риби поглине ще одну велику компанію

Ця угода призведе до появи світового лідера в галузі клітинного сільського господарства Об’єднане підприємство збереже назву Umami Bioworks і очолюватиме...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського, виготовленого італійською компанією Nutraceutica проти традиційно обробленого червоного та білого...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший...

Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom...

Жінки-підприємиці можуть отримати до 100 тис. грн на нове обладнання

Переможці конкурсу отримають гранти в розмірі від 15 тис....

Українці запустили перше у світі промислове виробництво харчового паперу із опалого листя

Завод, розташований у Парижі, є першим у своєму роді...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує...

Вибір редактора
В продовження теми