Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Молочна ферма “Мукко”, яка працює на Прикарпатті з 2015 року, цієї осені запропонувала українцям витриманий сир з віскі.

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового, креативного, смачного та незабутнього, говорять власники сироварні.

Масова частка жиру в сухій речовині: 42,5%. 

Продукт створений із коров’ячого молока з додаванням закваски та сичужних ферментів. До речі, кінцевий продукт не містить алкоголю. Згідно технології виробництва, віскі додається в сирне зерно.

Засновник молочної ферми “Мукко” Назар Кміль – колишній футболіст, який після травми перекваліфікувався на фермера.

Стартував він з 300 кіз альпійської породи, привезених із Франції. Пізніше поголів’я збільшилося до 1600 кіз, а господарством почала займатися вся сім’я.

Розповідає, що досвід переймали у Нідерландах, Франції. З-за кордону також запозичили ідею із великими вікнами у виробничих приміщеннях, щоб відвідувачі спостерігали за виготовленням та дозріванням сиру.

Сироварня працює на сучасному європейському обладнанні.

Нагадаємо, раніше 13 українських сирів отримали нагороди на найбільшому конкурсі у світі. Сири «Витриманий» та Козячий сир «Мукко» отримали Бронзу серед 4400 учасників. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарський харчовий гігант створив креветки зі зміїної пальми – через рік після запуску веганського тунця

Веганські яйця під брендом Garden Gourmet Veggie містять у складі містить соєвий білок та омега-3 жирні кислоти й уже...

McDonald’s реконструював найбільший ресторан в Україні. Тепер він з ліфтом.

Зазначається, що загальна площа оновленого ресторану сягає 944 кв м, має 193 посадкових місця в залі та ще 88...

Майже 160 тис. грн отримають підприємства, які найбільше постраждали від війни

Кошти на відновлення господарської діяльності можна буде отримати у гривневому еквіваленті через три уповноважених банки: Ощадбанк, ПриватБанк та Банк...

Молодь переходить з енергетиків на розслабляючі напої з каннабісом та ромашкою. Дослідження

Замість банки умовного “red bull” споживачі шукають кардинально інше, говорить Джонні Форсайт, директор Mintel, глобального агентства з дослідження ринків....

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.Для...

Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир

Cubiq Foods виготовляє відразу декілька продуктів, серед яких –...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230...

Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив перший пілотний завод

Новий об’єкт має площу 2000 кв. м, призначену для...

Українці роблять унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту

Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки...

Вибір редактора
В продовження теми