Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового, креативного, смачного та незабутнього, говорять власники сироварні.
Масова частка жиру в сухій речовині: 42,5%.
Продукт створений із коров’ячого молока з додаванням закваски та сичужних ферментів. До речі, кінцевий продукт не містить алкоголю. Згідно технології виробництва, віскі додається в сирне зерно.
Засновник молочної ферми “Мукко” Назар Кміль – колишній футболіст, який після травми перекваліфікувався на фермера.
Стартував він з 300 кіз альпійської породи, привезених із Франції. Пізніше поголів’я збільшилося до 1600 кіз, а господарством почала займатися вся сім’я.
Розповідає, що досвід переймали у Нідерландах, Франції. З-за кордону також запозичили ідею із великими вікнами у виробничих приміщеннях, щоб відвідувачі спостерігали за виготовленням та дозріванням сиру.
Сироварня працює на сучасному європейському обладнанні.
Нагадаємо, раніше 13 українських сирів отримали нагороди на найбільшому конкурсі у світі. Сири «Витриманий» та Козячий сир «Мукко» отримали Бронзу серед 4400 учасників.