У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

“Печеринська мануфактура” варить на Закарпатті сири з лаванди, зеленого молочного та синього чаю. А також додає у традиційні сири натуральні добавки – пажитник, сушені томати, цибулю, кмин та аджику.

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий бункер. А починав він просто у себе на кухні. 

Разом з дружиною з 2016 року він варить сири з відбірного коров’ячого молока 

“Молоко на переробку ми отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру ми обов’язково проводимо процес пастеризації (нагрів до 63 градусів, витримка 30 хвилин та охолодження)”, – розповідають на підприємстві.

Великим попитом користуються рікота та сир “на огинь”, який можна смажити на грилі – так само як легендарний сир халумі

Традиційний варіант – сир «Перечинський». Він має фруктовий, вершковий смак, а аромат стає повнішим із часом дозрівання. 

«Перечинський» дозріває не менше місяця у спеціально облаштованому сховищі зі сталою температурою та вологістю. Сир варять класичний, з додаванням лаванди, зелений (за рахунок зеленого молочного чаю), синій (з чаєм Анчан). 

«Полонинський» – один із м’яких сортів сиру, що традиційно виготовляється в передгір’ї та гірських районах. Готовий сир має ніжну, в міру щільну консистенцію, зморшкувату шкуринку, зі слідами форми. 

“Такий сир можна використовувати при дієтах. Крім того сир «Полонинський» містить мінімум солі, велику кількість фосфору і кальцію, вітаміни групи В, А та D”, – діляться в “Печеринській мануфактурі”.

У сироварню та цех, де дозрівають сири, можна сходити на екскурсію з дегустацією.

Нагадаємо, раніше 13 українських сирів отримали нагороди на найбільшому конкурсі у світі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Створили безвідходне вівсяне молоко, яке можна зберігати 9 місяців

Це – концентрат вівсяного молока в упаковці, що піддається компостуванню.Концентрат з’явиться у продажі з 22 квітня. Він являє собою...

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає продаж повноцінних обідів на обраних поїздах. «Меню гарячих страв у...

Стартап зібрав $10 млн на оцифровку смакових рецепторів людини

Стартап зібрав $10 млн інвестицій під керівництвом Rabo Food & Ag Innovation Fund та SOZO Ventures. У фінансовому раунді...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Голландський стартап отримав $35 млн на пельмені з лабораторної свинини

Загальна сума фінансування компанії сягнула $95 млн Оголошення з’явилося через...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену...

ТОП-8 суперфудів для зниження стресу та поліпшення настрою

Ми всі знаємо, від поганого настрою може врятувати шматочок...

У найближчі десять років має з’явитися 800 заводів з виробництва рослинного м’яса

Про це свідчать прогнози некомерційної організації Good Food Institute...

Український бренд створив джин, від якого немає похмілля

Spicer – один із перших українських брендів, що створює...

Вибір редактора
В продовження теми