Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий бункер. А починав він просто у себе на кухні.
Разом з дружиною з 2016 року він варить сири з відбірного коров’ячого молока
“Молоко на переробку ми отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру ми обов’язково проводимо процес пастеризації (нагрів до 63 градусів, витримка 30 хвилин та охолодження)”, – розповідають на підприємстві.
Великим попитом користуються рікота та сир “на огинь”, який можна смажити на грилі – так само як легендарний сир халумі
Традиційний варіант – сир «Перечинський». Він має фруктовий, вершковий смак, а аромат стає повнішим із часом дозрівання.
«Перечинський» дозріває не менше місяця у спеціально облаштованому сховищі зі сталою температурою та вологістю. Сир варять класичний, з додаванням лаванди, зелений (за рахунок зеленого молочного чаю), синій (з чаєм Анчан).
«Полонинський» – один із м’яких сортів сиру, що традиційно виготовляється в передгір’ї та гірських районах. Готовий сир має ніжну, в міру щільну консистенцію, зморшкувату шкуринку, зі слідами форми.
“Такий сир можна використовувати при дієтах. Крім того сир «Полонинський» містить мінімум солі, велику кількість фосфору і кальцію, вітаміни групи В, А та D”, – діляться в “Печеринській мануфактурі”.
У сироварню та цех, де дозрівають сири, можна сходити на екскурсію з дегустацією.
Нагадаємо, раніше 13 українських сирів отримали нагороди на найбільшому конкурсі у світі.