У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

“Печеринська мануфактура” варить на Закарпатті сири з лаванди, зеленого молочного та синього чаю. А також додає у традиційні сири натуральні добавки – пажитник, сушені томати, цибулю, кмин та аджику.

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий бункер. А починав він просто у себе на кухні. 

Разом з дружиною з 2016 року він варить сири з відбірного коров’ячого молока 

“Молоко на переробку ми отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру ми обов’язково проводимо процес пастеризації (нагрів до 63 градусів, витримка 30 хвилин та охолодження)”, – розповідають на підприємстві.

Великим попитом користуються рікота та сир “на огинь”, який можна смажити на грилі – так само як легендарний сир халумі

Традиційний варіант – сир «Перечинський». Він має фруктовий, вершковий смак, а аромат стає повнішим із часом дозрівання. 

«Перечинський» дозріває не менше місяця у спеціально облаштованому сховищі зі сталою температурою та вологістю. Сир варять класичний, з додаванням лаванди, зелений (за рахунок зеленого молочного чаю), синій (з чаєм Анчан). 

«Полонинський» – один із м’яких сортів сиру, що традиційно виготовляється в передгір’ї та гірських районах. Готовий сир має ніжну, в міру щільну консистенцію, зморшкувату шкуринку, зі слідами форми. 

“Такий сир можна використовувати при дієтах. Крім того сир «Полонинський» містить мінімум солі, велику кількість фосфору і кальцію, вітаміни групи В, А та D”, – діляться в “Печеринській мануфактурі”.

У сироварню та цех, де дозрівають сири, можна сходити на екскурсію з дегустацією.

Нагадаємо, раніше 13 українських сирів отримали нагороди на найбільшому конкурсі у світі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Свіжий бульйон у будь-якій точці світу: Unilever тестує «подорожуючі фабрики»

Компанія Unilever розпочала тестування портативних «подорожуючих фабрик». Нині одна з таких виготовляє рідкий бульйон у Вагенінгені (Нідерланди). Якщо все...

Триатлоніст створив інноваційне пиво для відновлення м’язів після фітнесу

Такий напій розробив стартап Goxoa. Після досліджень компанія зварила зволожувальне пиво для спортсменів – воно збагачене мінеральними солями, ізотонічне...

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових наук і технологій Національного університету Сінгапуру, у співпраці з Nestlé...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у 2006 р. Свою діяльність воно розпочало з посіву 70 га...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Зона комфорту з Amazon. Рітейлер відкрив перший в Європі безконтактний супермаркет

Можливість скупитися продуктами з використанням інноваційних технологій отримали британці....

Кондитерська компанія «АВК» зробила ставку на нову іноваційну розробку

«АВК» та її засновник Володимир Авраменко зробили собі ім'я...

Компанія Ді Капріо везе вирощенні в лабораторії стейки до європейських ресторанів

Aleph Farms подала заявку через кілька днів після того,...

Вибір редактора
В продовження теми