Невидиме випромінювання та гриби: вчені створили вітаміни для веганів

Новатори в галузі грибних інгредієнтів – нідерландська компанія Scelta Inside та американські науковці з MBio – підписали угоду для співпраці у постачанні на ринок веганських вітамінів, отриманих із печериць.

Згідно угоди, зусилля Scelta Inside будуть спрямовані на використання власної глобальної клієнтської бази для маркетингу, розповсюдження та продажів, а MBio зосередиться на постійному розвитку інгредієнтів, отриманих із білих печериць. 

Партнерство MBio та Scelta Inside утворює “міцний альянс”, в основі якого лежить “пристрасть до грибів”

“Завдяки співпраці ми постачатимемо натуральні вітаміни на 100% рослинного походження”, – коментує Ерік Бонгерс, менеджер з маркетингу в Scelta Inside.

Вітаміни насправді є грибними порошками з високим вмістом B12 та вітаміну Д. Продукт можна використовувати як харчову добавку і нутрицевтик або для збагачення їжі чи напоїв.

Виробники акцентують, що 88% населення світу не мають оптимального рівня вітаміну D, важливого для захисту імунітету та здоров’я серцево-судинної системи, навіть у місцевостях, де багато сонячного світла. 

Вітамін B12 також відіграє вирішальну роль в імунітеті, рівні енергії та зосередженості, здоров’ї мозку, правильному функціонуванні нервової та репродуктивної системи. 

Таким чином, вони прагнуть підтримати здоров’я населення світу за рахунок інновацій. 

Технологія перетворює природні ергостероли грибів на вітаміни за допомогою невидимого людському оку УФ-випромінювання

Це дозволяє виробляти екологічно безпечний продукт. 

До слова, зазвичай вітаміни Д і B12 мають синтетичне походження і виробляються внаслідок кількох хімічних процесів.

Нагадаємо, раніше на ринку з’явився революційний напій майбутнього з грибів, які паралізують комах.

Джерела: Scelta Inside, MBio, foodingredientsfirst 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі винайшли, як видаляти цукор у соках та пиві без втрати смаку

Їхня технологія заснована на ультрафільтрації та адсорбції, що дозволяє вибірково видаляти дисахариди, такі як сахароза, лактоза та мальтоза, зі...

Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок,...

Грета проти. Веганські замінники молока знову можуть бути «вершковими»

За заборону термінів Еврокомісія проголосувала ще в жовтні 2020 року. Голосування відбулося після рішення, яким Європейський Суд заборонив використовувати...

Унікальні високобілкові водорості стануть на третину м’ясом або рибою

Компанія збільшує обсяги виробництва після переходу від пілотного заводу в Хенгело до комерційного в Олденцалі (Нідерланди).Duplaco гарантує постійну якість...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Danone анонсував випуск йогурту з відбракованих фруктів

Проект запущений в партнерстві зі стартапом Full Harvest. Це...

Стартап створив інноваційний цукор із відходів яблук та груш

Наразі цей продукт проходить оцінку безпеки в Управлінні з...

Кавові шкірки зупинять старіння — нова розробка вчених

«Ми вирощуємо рослинні клітини та їх частини в біореакторах»,...

Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив...

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм...

Вибір редактора
В продовження теми