Морозиво із мікроводоростей хлорели обійшло за користю молочні десерти

Стартап Sophie’s BioNutrients створив справжню новинку у сегменті рослинних молочних продуктів – веганське морозиво з мікроводоростей.

Морозиво на основі хлорели відповідає вимогам екологічності, поживності та функціональності. Його розробили у співпраці з Датським технологічним інститутом (DTI).

Альтернатива морозиву без молока і лактози має вищий вміст поживних речовин, ніж більшість доступних безмолочних альтернатив, каже Юджин Ванг, співзасновник і генеральний директор Sophie’s BioNutrients.

Sophie’s BioNutrients був заснований в 2017 році Вангом і технічним директором Кірін Цуеї в Сінгапурі. Пізніше стартап почав працювати у Університеті Вагенінгена в Нідерландах та відкрив власний магазин.

Ідею створити високоякісну, поживну білкову їжу, яка не викликає алергії Ванг взяв на озброєння після того, як у його доньки виявили непереносимість молюсків.

Sophie’s BioNutrients ферментує мікроводорості в біореакторах, далі отримує протеїн та перемелює його на борошно.

Борошно з мікроводоростей має нейтральний колір. Його вирощують із Chlorella vulgaris і збирають протягом трьох днів. Ці штами мікроводоростей схвалені US GRAS і Європейським органом з безпеки харчових продуктів (EFSA) для використання в якості харчових інгредієнтів або добавок. 

Далі із борошна створюють справжній суперпродукт – веганське морозиво

На відміну від звичайного рослинного продукту, морозиво на основі хлорели може похвалитися повним поживним профілем. Одна унція забезпечує подвійну рекомендовану щоденну норму В12. Також хлорела є хорошим джерелом заліза, якого немає в коров’ячому молоці.

До слова, у 2021 році ринок веганського морозива оцінювався в $592,8 млн і, як очікується, досягне $833,8 млн до 2027 року.

Джерела: Danish Technicological Institute, Sophie’s BioNutrients 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів, розповідає джелатер'є та співзасновник підприємства Захарій Назар. А унікальні кулбокси...

The Golden Flax Seeds. How innovative snack producer in Ukraine grew despite lockdowns

Is pandemic the best time for business experiments? Perhaps, it isn’t. Still, it is a great opportunity to make...

Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів у США, а потім у Європі та Азії.Компанія виробляє культивоване...

Екстрачорний шоколад АВК першим в Україні отримав міжнародну веганську ліцензію V-Label

Екстрачорний шоколад АВК тепер офіційно рекомендовано для людей, які дотримуються рослинної дієти. Варто зазначити, що відповідний сертифікат отримує лише...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Топова стрімерка та коришній керівник Kellogg створили унікальне печиво для геймерів

Дарсі Макен понад 10 років працювала в Kellogg, де...

Технології приготування їжі: інновації, які змінюють підхід до кулінарії

Кулінарія переживає справжню революцію завдяки стрімкому розвитку технологій приготування...

Закарпатські ресторатори варять вареники з чорнилами каракатиці та маринують у меді сир

Таким чином вони прагнуть, щоб відвідувачі поверталися знову і...

Вибір редактора
В продовження теми