Качки на равликах та моллюски у вершковому паприкаші. Львівська ферма вирощує та готує унікальну їжу

Равлики в олії, пате з м’яса равликів, равликова ікра, запечена з яблуками качка, яку годували равликами – родинна ферма на Львівщині додає на українські тарілки все більше незвичної та унікальної їжі.

«Західний равлик» – це родинна ферма Ірини та Івана Юськевичів, що з 2017 року активно займаються вирощуванням і розведенням їстівних равликів.

Ірина Юськевич, засновниця ферми
Ірина Юськевич, засновниця ферми

Господарство спеціалізуємося на розведенні та реалізації равликів сімейства HELICIDAE, роду Helix (Pomatia, Aspersa Maxima, Aspersa Muller). 

Равликів реалізують в Україні, а також відправляють на експорт 

Ферма “Західний равлик” – великий комплекс, створений за зразком французьких, італійських та іспанських господарств, у яких переймало досвід подружжя засновників.

Тут є стерильна зона, де розводять, вирощують та готують на продаж равликів, а також туристична лоація з рестораном. 

Господарі Ірина та Іван постійно знаходяться на шляху експериментів. Вони запровадили на фермі тематичні тижні: французької, італійської, паназіатської та гуцульської кухонь, тижні качиного, індичого чи кролячого меню.

Тут можна скушувати традиційні варіанти подачі равликів, під соусами по-французьки чи по-італійськи, з соусом “вершковий паприкаш” або рокфор, чи в екзотичній азійській варіації, з гуакамоле, чілі та кокосовим молоком, прянощами чи індійським карі. 

Для дітей ферма проводить інтерактивні екскурсії у форматі казки, а для підлітків організовують розповіді про найцікавіші факти з життя равликів. 

А ще на равликовій фермі мешкає мавпеня Чівас, яким захоплюються всі відвідувачі.

Це чудовий кейс становлення і росту українського фермерського господарства з екзотичним підгрунтям, – від вирощування на експорт і до розвитку атракційного ресторанного бізнесу”, – ділиться на своїй сторінці в Facebook одна з відвідувачок ферми Ольга Костюк. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Нетрадиційна орієнтація: 70% споживачів заплатили б за клітинну курятину на четверть більше

Після того, як їм показали фотографії культивованого курячого продукту та прочитали опис того, як він був підготований, 72% сказали,...

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що європейський ринок морських водоростей до 2030 р. сягне 9 млрд...

Вболівальників чемпіонату УЄФА з футболу безплатно годуватимуть шоколадом із вівса

Для цього національна залізнична компанія Deutsche Bahn протягом чемпіонату (з 14 червня по 14 липня) та після нього буде...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Погнали на понгамію. Danone взявся за розробку продуктів з бобів дерева понгамії

Terviva займається комерціалізацією понгамії. Понгамія є квітучим деревом, що...

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить...

Перша фабрика лабораторного м’яса з’явиться у Канаді у 2024 році

The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді,...

Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її...

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник...

Вибір редактора
В продовження теми