13 українських сирів отримали бронзу, срібло та золото на найбільшому конкурсі у світі

13 сирів українського виробництва стали фіналістами всесвітньо відомого фестивалю World Cheese Awards 2022. Загалом на конкурсі було представлено 39 зразків від України – вперше за всю історію.

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy, говорить, що завдяки міжнародній підтримці українські сири змогли дебютувати у найбільшому сирному фестивалі безкоштовно.

Фото: Львівська сироварня Джерсей
Фото: Львівська сироварня Джерсей

Експерти оцінювали сири на фестивалі у місті Ньюпорт в Уельсі.

Сліпим методом 250 суддів давали оцінки зовнішньому вигляду, аромату, смаку і консистенції кожного зразка

Переможцем World Cheese Awards 2022 став швейцарський твердий грюєр (Le Gruyère AOP surchoix) без дірок з квітково-горіховим ароматом. Судді назвали його “справді вишуканим сиром ручної роботи, який тане на язиці та має нотки трав, фруктів і шкіри”. Зрілий грюєр злегка розсипчастий і виготовлений із сирого коров’ячого молока.

Друге місце посів Gorgonzola Dolce DOP – м’який маслянистий блакитний сир, виготовлений італіською компанією De’ Magi.

У конкурсі брали участь 4,4 тисячі сирів з 42 країн світу

Серед українських сирів судді відзначили 7 зразків бронзою, 4 сріблом та два – золотом.

Bronze:

Легенда — Доообра Ферма, Київська область;

Чеддер — Старий Порицьк, Волинська область;

Форе Нуар козиний — “Лісова Коза”, Кіровоградська область;

Мукко Витриманий та Мукко Козячий — “Мукко”, Львівська область

Чорний чеддер, Ланкашир Аль-Пачіно — O’BEREG, Сумська область

Silver:

Богуславський — Українець Агро, Київська область

Шевр Шедевр — Доообра Ферма, Київська область

Гауда — Європейська сироварня, Одеська область

Золоте Руно — Львівська Сироварня “Джерсей”, Львівська область

Gold:

Віхола — Craft Cheese, Київська область

Super Gold:

Сирна торбинка — Станіславська Сироварня, Івано-Франківська область

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy

“Неймовірно пишаємося нашими учасниками: усі вони, без винятку, достойно представили Україну на конкурсі WCA, – зазначили у ProCheese Academy. – Ми цілеспрямовано йшли до того, щоб розповісти світовій спільноті про українське сироваріння та представити нашу країну на найвищому рівні, тепер цю ціль досягнуто”.

Джерела: World Cheese Awards 2022, Оксана Чернова, ProCheese Academy

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього до нефільтрованого напою додають агенти для видалення дріжджів та пивного...

Лабораторна вирізка: стартап патентує технологію, що дозволить друкувати преміальне м’ясо

Заявка стосується нового методу біодруку, який має значно покращити процес отримання культивованого м’яса.Нова технологія дозволяє здійснювати чіткий контроль під...

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG), виготовлений за новою запатентованою технологією поділу.Він містить на 45% більше...

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів.Варто зазначити,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня,...

«Продуктами року» 2022 споживачі назвали рослинний чеддер та котлети із грибів

«Це найбільша нагорода за інноваційні продукти, яку обирають споживачі....

Відомий шеф-кухар Спайк Мендельсон інвестує в кокосові креветки

Спайк Мендельсон є власником ресторану PLNT Burger, що наразі...

Харчові звички майбутнього: як технології змінять наш раціон у 2030 році

Яка їжа майбутнього: якою вона буде? Однією з найбільш значущих...

Гонконзький стартап створив водорозчинні пакети, які замінять пластикові у супермаркетах

Компанія Invisible створила екологічно чисту альтернативу пластиковим пакетам «із...

Вибір редактора
В продовження теми