Виробник першого у світі клітинного бургера запускає гігантський завод у Нідерландах

Розташований у Нідерландах стартап Mosa Meat, який претендує на звання лідера у сфері культивованого м’яса, оголосив про будівництво нового центру розвитку промислового виробництва поблизу пілотного заводу у Маастрихті.

Голландська компанія, яка вирощує яловичину безпосередньо з клітин тварин, розміщує виробничі лінії промислового масштабу та планує виробляти більші об’єми яловичини.

«На новому етапі ми розширили наш простір на 2 760 кв. м, завдяки чому загальна площа потужностей Mosa Meat досягла 7 340 кв. м. Це робить нас найбільшим кампусом з вирощування м’яса та забезпечує міцну основу для комерціалізації у Європі та світі», – коментує Маартен Бош, генеральний директор компанії.

Нові виробничі потужності

Центр розвитку промислового виробництва планується запустити у 2023 році

До 2030 року світове споживання м’яса зросте більш ніж на 40%. У Mosa Meat вважають, що що це їх шанс змінити спосіб виробництва м’яса. 

З моменту заснування компанії в 2016 році вона зосередилася на яловичині, оскільки цей вид м’яса має найбільший вуглецевий слід серед усіх джерел тваринного білку.

За останні кілька років компанія розширила штат працівників до понад 160 осіб, серед яких понад 80 науковців (більшість – доктори наук). 

Нагадаємо, у 2013 році Mosa Meat представила перший у світі гамбургер із культивованої яловичини, виростивши її безпосередньо з клітин корови.

Джерела: Mosa Meat, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд експортує до ЄС снеки за стародавніми рецептами індіанців

У 2022 році, попри війну, продажі компанії зросли майже на 35% Річний витог компанії склав 23 млн грн.  Окрім того,...

Одна з найбільш інноваційних компаній українського foodtech отримає €40 млн на завод

Проєкт вартістю €63 млн дозволить компанії збільшити експорт і розширити географічну диверсифікацію, що сприятиме протидії економічним викликам, пов’язаним із...

Австралійські підприємці-вегани запустили перший у світі сервіс з доставки рослинної їжі

Завдяки сервісу користувачі можуть ознайомитись з місцевими підприємствами, які пропонують принаймні три веганські страви, забронювати столик або оформити доставку...

Співзасновник Beyond Meat першим випустив рослинний напій для людей за 50

Напій пропонується під брендом Perennial та містить 140 Ккал на порцію.Тейлор запустив продукт разом з Сарою Бонем, вченою у...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап створив цукрозамінник, який бореться з раком

Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи...

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital....

Зірки Голлівуду інвестують у рослинне преміум-м’ясо

Нове фінансування, сума якого не розголошується, спрямують на розширення...

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин...

Австралійці виростили з гену мамонта м’ясо та зварили з нього фрикадельки

Мамонтова фрикаделька — символічний продукт, який демонструє можливості створення...

Вибір редактора
В продовження теми