Walmart, Nestlé, Tesco та Mondelēz залучають рекордні інвестиції, щоб зробити рослинну їжу дешевшою та смачнішою

Компанії, що займаються виробництвом альтернативних протеїнів, у першій половині 2022 року залучили рекордні $1,7 млрд інвестицій, йдеться у жовтневому звіті FAIRR.

FAIRR — це спільна мережа інвесторів, яка об’єднує активи під управлінням харчових гігантів вартістю $68 трильйонів доларів. Серед компаній-учасників – Mondelēz International, Walmart, Tesco, Unilever, Kraft Heinz, Nestlé та безліч інших. FAIRR надає їм інструменти, необхідні для інтеграції інноваційних рішень в управління активами та інвестиціями.

Джеремі Коллер, голова та засновник FAIRR, говорить, що 35% компаній-учасників мережі взяли на себе зобов’язання збільшити продажі альтернатив молочним та м’ясним продуктам. У 2021 році цей показник зріс на 28%.

«Від прецизійного бродіння до фрикадельок на рослинній основі, інновації в альтернативи м’ясу підривають товарний ринок і пропонують споживачам нові, більш екологічні варіанти», – говорить Коллер

Рослинні альтернативи досягнуть паритету за смаком, текстурою та вартістю із тваринними продуктами між 2023 та 2024 рр., очікують аналітики.

Уже зараз вони виявили значне падіння вартості вівсяного молока. Якщо раніше напої Oatly були в 2,5 разів дорожчі за тваринні аналоги, то зараз – тільки на 12%. 

Mondelez випустила рослинну філадельфію в тому ж ціновому діапазоні, що й молочні версії, Walmart включив рослинні продукти до свого доступного бренду «Great Value», а веганський асортимент Tesco «Plant Chef» пропонується навіть на 11,6% дешевше за звичайне м’ясо.

Джерело: FAIRR

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Насіння отруйного дерева допомагає кинути палити. Дослідження

Тобто рослини можуть бути не лише найкращою основою дієти, але й допомагати у відмові від куріння, говорять дослідники з...

Метеорит на пательні. Пробну партію котлет із грибного білка розкупили за лічені години

Обмежений пакет, вартість якого становить $14,99, плюс – доставка, був розпроданий за лічені години.За даними Nature's Fynd, лінію продуктів...

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі екстрактів рослин і фруктів та мають натуральний смак.Крихітні кубики багаті...

Виробник веганських цукерок планує IPO з оцінкою компанії в $50 млн

Очікувана капіталізація Yumy Bear після IPO складе $50 млн Компанія представляє індустрію, яка за оцінками аналітиків Grand View, зростатиме протягом...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Відомий бренд досипав у закуски електролітів. Розповідаємо, для чого

Нові фруктові мікси містять електроліти натрій і магній, а...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат...

Норвежці роздадуть українському дрібному бізнесу по $5000 на перезапуск

Фінансування програми забезпечує Міністерство закордонних справ Норвегії (NMFA). Переможці конкурсу...

Рейтинг морепродуктів: найбільш поживні види риби

Включення риби в раціон – це гарантія отримання поживних...

Італійські шеф-кухарі створили преміум-корм для людей. У кубиках.

«Наші кубики — на 100% справжня їжа. Смак і...

Вибір редактора
В продовження теми