Kalyus Winery створює вино із найдавніших виноградних сортів на березі Дністра

У с. Рудківці (Хмельницька область) крафтова виноробня Kalyus Winery створює авторські вина вищого гатунку.

У довоєнні часи Kalyus Winery організовувала дегустації вин з легкими закусками на мальовничому березі Дністра. Засновник виноробні Юрій Данилюк з задоволенням розповідав під час дегустацій, як він створює авторське вино, проводив екскурсії виноградниками, розташованими у місці злиття річок Дністер і Калюс. Саме тут у ХІХ столітті росли 20 тис. виноградних саджанців. Зібраний виноград тоді чавили на вино у місцевій виноробні.

З початком війни виноробня поєднала дегустації з волонтерством, щоб спрямовувати кошти на допомогу ЗСУ

Виноробня Kalyus Winery по-своєму унікальна. Тут створюють дуже широкий перелік вин – сухі сортові білі рислінги, мускат, шардоне, сапераві, декілька видів каберне.

До ідеї виготовляти власне вино Данилюк прийшов 10 років тому. Тоді він висадив на своїй земельній ділянці перші саджанці винограду. Закупив обладнання та наважився на запуск власного бренду вин. 

Минулого сезону Kalyus Winery вперше переробляла сорт винограду Рожевий Трамінер. 

“Головні враження від роботи з ним: колір та сік, – діляться у винарні. – По-перше, палітра дуже красива. Сама ягода дрібна, щільна-щільна, але дуже соковита. Мабуть, це найсоковитіший сорт з усіх, з якими ми мали справу – самотоком (без додаткового тиску – Ред.) отримали майже половину соку”.

Трамінер вважається одним із найдавніших і найцінніших виноградних сортів

Ще однією новинкою врожаю 2021 року став Одеський Чорний, з якого виготовили рубінове вино Aliberne.

“Український автохтон, особливістю якого є забарвлений сік та м’якоть ягоди, а не лише її шкірка. Це не дозволяє виготовляти з нього білі вина”, – розповідають про сорт винограду у Kalyus Winery.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині виготовляють вина зі смородини та агрусу, які місяцями настоюють на макусі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна група Paulig PINC, Purple Orange Ventures та Chalmers Ventures.Спочатку компанія...

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в Австрії уже володіли складною технологією виробництва сиру та пива.Результати досліджень...

“Морозиво майбутнього” створили за технологією корму для тварин. Зараз його продають по 70 млн порцій на рік

Окрім розважальних закладів, спортивних заходів, парків розваг “морозиво майбутнього”, як його колись назвав засновник бренду, буде продаватися у роздрібних...

Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки виноградної м’якоті з італійської виноробної промисловості, листя кактуса опунції, не...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Українське печиво з рідкісними грибами активує мозок та полегшує депресію

Їжовик відомий завдяки здатності відновлювати нейронні зв’язки, покращувати пам’ять...

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час...

МХП представила власні кулінарні рішення на міжнародній виставці SIAL 2024

Компанія фокусується на продуктах з доданою цінністю — підготовлених...

Вибір редактора
В продовження теми