Kalyus Winery створює вино із найдавніших виноградних сортів на березі Дністра

У с. Рудківці (Хмельницька область) крафтова виноробня Kalyus Winery створює авторські вина вищого гатунку.

У довоєнні часи Kalyus Winery організовувала дегустації вин з легкими закусками на мальовничому березі Дністра. Засновник виноробні Юрій Данилюк з задоволенням розповідав під час дегустацій, як він створює авторське вино, проводив екскурсії виноградниками, розташованими у місці злиття річок Дністер і Калюс. Саме тут у ХІХ столітті росли 20 тис. виноградних саджанців. Зібраний виноград тоді чавили на вино у місцевій виноробні.

З початком війни виноробня поєднала дегустації з волонтерством, щоб спрямовувати кошти на допомогу ЗСУ

Виноробня Kalyus Winery по-своєму унікальна. Тут створюють дуже широкий перелік вин – сухі сортові білі рислінги, мускат, шардоне, сапераві, декілька видів каберне.

До ідеї виготовляти власне вино Данилюк прийшов 10 років тому. Тоді він висадив на своїй земельній ділянці перші саджанці винограду. Закупив обладнання та наважився на запуск власного бренду вин. 

Минулого сезону Kalyus Winery вперше переробляла сорт винограду Рожевий Трамінер. 

“Головні враження від роботи з ним: колір та сік, – діляться у винарні. – По-перше, палітра дуже красива. Сама ягода дрібна, щільна-щільна, але дуже соковита. Мабуть, це найсоковитіший сорт з усіх, з якими ми мали справу – самотоком (без додаткового тиску – Ред.) отримали майже половину соку”.

Трамінер вважається одним із найдавніших і найцінніших виноградних сортів

Ще однією новинкою врожаю 2021 року став Одеський Чорний, з якого виготовили рубінове вино Aliberne.

“Український автохтон, особливістю якого є забарвлений сік та м’якоть ягоди, а не лише її шкірка. Це не дозволяє виготовляти з нього білі вина”, – розповідають про сорт винограду у Kalyus Winery.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині виготовляють вина зі смородини та агрусу, які місяцями настоюють на макусі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Коктейль з левовою гривою. Енергетичний шот на травах та грибах знижує стрес та навіть вагу

Енергетичний напій виготовляється на рослинній основі та має смак ягід. На розробку рецептури пішло п’ять років Запатентована формула включає адаптогени, трави,...

Стартап вирощує у лабораторії чорну ікру на звичайному грибному корінні

Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з тонких ниток і слугує основою для росту грибних тіл. Він...

Німці створили начинку для печива, яка зберігається 2 роки без сторонніх добавок

Кремова начинка широко використовується у кондитерських виробах, проте, процес випікання передбачає використання штучних добавок для збереження текстури та подовження...

В розробку рослинної риби для масмаркету інвестують $1,5 млн

Загалом на реалізацію проєкту було виділено 1,9 млн канадських доларів (приблизно $1,558 млн). Половину цих коштів складають інвестиції від...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до...

Українці витратили на незвичні перекуси із хрусткого сиру 20 млн грн

Бренд заснували у 2015 році брати Вадим і Пилип...

Діти кукурудзи: німці створили альтернативну упаковку з попкорну

Пакувальна промисловість є найбільшим покупцем пластмасових виробів, купуючи близько...

Китайці створили 3D-м’ясо за допомогою какао, грибів та злаків

Сонгбай Лю і Шаньшань Ван, дослідники з Університету Чжецзян...

«Чорні кухні»: Ресторатор Дмитро Борисов про те, як галузь пристосовується до локдаунів

«Сподіваюся, що до кінця року ми побудуємо повноцінну IT-інфраструктуру,...

Вибір редактора
В продовження теми