Вчені створили костюм, у якому власник вирощує собі обід теплом свого тіла

Дослідник з австралійського Університету Квінсленда Павел Лієпінс розробив костюм Inxect Suit – екосистему, яка передбачає вирощування борошняних черв’яків на теплі людського тіла.

Костюм виготовлений із пластику з низьким вмістом вуглецю та має спереду куполоподібний тераріум з борошняними черв’яками. Коли власник костюму рухається, резервуар підігрівається теплом, щоб забезпечити оптимальні умови життя для черв’яків. Харчами для останніх виступає токсичний пластик.

Inxect Suit є частиною ширшого проекту Inxect. Учасники проекту планують розвивати ідеї та функціональні можливості костюма і втілювати їх у значно більших проектах.

Поєднання людей, які забезпечують умови життя для борошнистих черв’яків і створених людьми пластикових відходів, якими харчуються комахами, створює взаємовигідні симбіотичні стосунки

«Під час розробки проекту я виявив, що борошняні черв’яки можуть їсти та перетравлювати пластик, маючи величезний потенціал для використання людиною. Кінцевим результатом став Костюм Inxect», — каже Лієпінс.

Вид черв’яків, що харчуються пластиком австралійські дослідники виявили на початку цього року

«Проект був складним з точки зору розробки зручного пристрою не лише для потреб людини, але й для борошних черв’яків», — продовжує науковець.

Костюм є своєрідною системою утилізації відходів і збору білка. У кінцевому результаті з черв’яків, які вирощуються у костюмі, можна створити харчові продукти, придатні для споживання людьми.

До речі, згідно з даними Plastics Europe, у 2019 році у світі було вироблено 368 млрд т пластикових відходів. За прогнозами, до 2025 року цей показник зросте в геометричній прогресії та досягне 600 млн т.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Для людей, що шукають додаткової енергії, фіни створили каву з грибами

В основі кави — якісна органічна арабіка, вирощена в Гондурасі, гриби Чага та гриби Левова Грива.Два нових види кави...

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим цвітом вони наважилися робити першими у світі. Він прагне, аби у...

Крафтовим виробникам роздають гранти на автентичні продукти

Переможці конкурсу отримають мікрогрант у сумі 1500 грн на втілення автентичної ідеї.Якщо ідея виробу виявиться конкурентоспроможною та цікавою для...

Розслабили м’язи. Культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки

Оскільки, клітинне м'ясо та жир є новими продуктами харчування, Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) вимагає, щоб вони...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

В Україні роздадуть 2 млн євро грантів на бізнес з виробництва харчів

За умовами конкурсу, організатори збираються виділити 2 млн євро...

Найбільш вітамінізовані овочі: рейтинг найкращих джерел вітамінів

Нестача вітамінів в організмі може слугувати причиною різноманітних захворювань,...

Вибір редактора
В продовження теми