Вчені створили костюм, у якому власник вирощує собі обід теплом свого тіла

Дослідник з австралійського Університету Квінсленда Павел Лієпінс розробив костюм Inxect Suit – екосистему, яка передбачає вирощування борошняних черв’яків на теплі людського тіла.

Костюм виготовлений із пластику з низьким вмістом вуглецю та має спереду куполоподібний тераріум з борошняними черв’яками. Коли власник костюму рухається, резервуар підігрівається теплом, щоб забезпечити оптимальні умови життя для черв’яків. Харчами для останніх виступає токсичний пластик.

Inxect Suit є частиною ширшого проекту Inxect. Учасники проекту планують розвивати ідеї та функціональні можливості костюма і втілювати їх у значно більших проектах.

Поєднання людей, які забезпечують умови життя для борошнистих черв’яків і створених людьми пластикових відходів, якими харчуються комахами, створює взаємовигідні симбіотичні стосунки

«Під час розробки проекту я виявив, що борошняні черв’яки можуть їсти та перетравлювати пластик, маючи величезний потенціал для використання людиною. Кінцевим результатом став Костюм Inxect», — каже Лієпінс.

Вид черв’яків, що харчуються пластиком австралійські дослідники виявили на початку цього року

«Проект був складним з точки зору розробки зручного пристрою не лише для потреб людини, але й для борошних черв’яків», — продовжує науковець.

Костюм є своєрідною системою утилізації відходів і збору білка. У кінцевому результаті з черв’яків, які вирощуються у костюмі, можна створити харчові продукти, придатні для споживання людьми.

До речі, згідно з даними Plastics Europe, у 2019 році у світі було вироблено 368 млрд т пластикових відходів. За прогнозами, до 2025 року цей показник зросте в геометричній прогресії та досягне 600 млн т.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк, картопля, морква, сіль, перець і це все – у морозиві!”,...

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові набори закусок від Bumble Bee Seafood поєднують маринований тунець для...

Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані промислові біореактори для виробництва клітинного м’яса. Місія стартапу – знизити...

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті Є — вихідці з Оксфордського університету. Вони зустрілися на кафедрі...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати...

Рослинний пармезан та копчена гауда дістались Еміратів. Веганські сири там — рідкість

Компанія розпочала міжнародну експансію минулого року, стартувавши продажі в...

Вибір редактора
В продовження теми