Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Корінний бельгієць Бернар Віллем, який понад 20 років живе в Україні, виготовляє на Львівщині разом зі своєю дружиною Марією унікальні козині сири за французькою технологією.

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма з початку її заснування базувалася на принципах “біо”. 

Тут створюють велику кількість вишуканих видів сирів: дмитров’єн, бюш, кроттен, сігалон, десертний сир, козяча фета, козячий том, томет, рієт тощо. 

До сирів чудово смакують фермерські сиропи та варення, зокрема зі сливи у пряному сиропі, приготоване за спеціальним рецептом Бернара.

«Коли я тільки починав працювати, в Україні бракувало якісних сирів, а козині сири було майже неможливо придбати аж до того дня, коли в супермаркетах я натрапив на промислові козині сири сумнівної якості», – згадує він.

Бернар ділиться, що від самого початку ферма називалася «Шеврет». У перекладі з французької chevrette значить «кізонька». Коли в подружжя народилася донька Еліза, ферму перейменували у «Fromages d’Elise».

Власники облаштували ферму та сироварню відповідно до традиційних європейських стандартів, працюють у напрямку зеленого туризму та проводять дегустації.

Тут можна спробувати унікальний сир кроттен у натуральній золі. Його вживають як закуску, гарнір чи десерт.

Або кроттен у травах з часником.

Гострий сир сігалон маринують в банки з прованськими травами, а сухий і твердий сир томет витримують півроку, миють у солоній сироватці та перевертають кілька разів на тиждень, аби отримати справжній французький смак.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ні риба, ні м’ясо: рослинні бургери з’являться в McDonald’s

Рішення McDonald's цілком логічне, адже конкуренти активно включають штучне м'ясо в своє меню.Штучне м'ясо стрімко захоплює індустрію фастфуда. Як...

Lay’s перетворив свою фірмову картоплю в унікальну горілку до святкового сезону

Відомий своїми картопляними чіпсами бренд Lay’s, котрий належить PepsiCo, дебютував в абсолютно новій категорії — якраз до найближчих свят.Lay’s...

Перший у світі справжній мед без бджіл з’явиться на полицях магазинів до кінця року

Вперше продукт презентували на приватній дегустації в Сан-Франциско, в якій взяли участь понад сотня інвесторів та члени спільноти з...

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів зі смаком жувальної гумки. Вони створюють аромати, надихнувшись популярними гумками Blueberry...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що...

Українці запустили перше у світі промислове виробництво харчового паперу із опалого листя

Завод, розташований у Парижі, є першим у своєму роді...

Український бренд створює шоколад із інгредієнту для бальзамування мумій

Керобові плитки – це здорова альтернатива традиційному шоколаду, говорять...

Кава проти ковіду: тепер її можна зварити прямо зі смартфону

Компанія Keurig Commercial придумала, як безпечно готувати каву для...

Вибір редактора
В продовження теми