Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Корінний бельгієць Бернар Віллем, який понад 20 років живе в Україні, виготовляє на Львівщині разом зі своєю дружиною Марією унікальні козині сири за французькою технологією.

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма з початку її заснування базувалася на принципах “біо”. 

Тут створюють велику кількість вишуканих видів сирів: дмитров’єн, бюш, кроттен, сігалон, десертний сир, козяча фета, козячий том, томет, рієт тощо. 

До сирів чудово смакують фермерські сиропи та варення, зокрема зі сливи у пряному сиропі, приготоване за спеціальним рецептом Бернара.

«Коли я тільки починав працювати, в Україні бракувало якісних сирів, а козині сири було майже неможливо придбати аж до того дня, коли в супермаркетах я натрапив на промислові козині сири сумнівної якості», – згадує він.

Бернар ділиться, що від самого початку ферма називалася «Шеврет». У перекладі з французької chevrette значить «кізонька». Коли в подружжя народилася донька Еліза, ферму перейменували у «Fromages d’Elise».

Власники облаштували ферму та сироварню відповідно до традиційних європейських стандартів, працюють у напрямку зеленого туризму та проводять дегустації.

Тут можна спробувати унікальний сир кроттен у натуральній золі. Його вживають як закуску, гарнір чи десерт.

Або кроттен у травах з часником.

Гострий сир сігалон маринують в банки з прованськими травами, а сухий і твердий сир томет витримують півроку, миють у солоній сироватці та перевертають кілька разів на тиждень, аби отримати справжній французький смак.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Безпечний і якісний стритфуд в Україні: тренди і поради від експертів ринку 

Як розвивається український стритфуд? Які у нього перспективи? На що звернути увагу тих, хто працює у цій сфері й...

Піцайолло на батарейці. Інноваційний робот складає 150 піц на годину

xPizza One — це автономний кіоск для складання піци Установка xPizza One зовні нагадує промисловий 3д принтер. Він не готує...

50% споживачів готові доплачувати за корисну та місцеву їжу: про тренди майбутнього

Такі результати глобального дослідження, отримані міжнародною консалтинговою компанією PwC. У березні цього року аналітики опитали понад 7 тис. респондентів...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться чудовим смаковим та здоровим харчовим профілем.Компанія Triballat Noyal пропонує потенційне...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Сироварня на вогні Formaggio olive робить винний сулугуні та сирні кейк-попси

Так з’явились інновіційні винний сулугуні та сирні кейк-попси Винний сулугуні...

Перша фабрика лабораторного м’яса з’явиться у Канаді у 2024 році

The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді,...

Голландці зібрали 1,2 млн євро на виробництво риб’ячого жиру без риби

Вливання капіталу було здійснене через інвестиційну платформу DuurzaamInvesteren.Останній раунд...

Український бренд ліпить пельмені з м’ясом із буряку та ламінарії

"Ми розклали м’ясо на компоненти та заново зібрали, використовуючи...

Створили «альтернативу» конопель із апельсинових кірок — для усунення стресу та спокою

Така добавка не містить тетрагідроканабінолу, психотропного компоненту та інших...

Вибір редактора
В продовження теми