Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Корінний бельгієць Бернар Віллем, який понад 20 років живе в Україні, виготовляє на Львівщині разом зі своєю дружиною Марією унікальні козині сири за французькою технологією.

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма з початку її заснування базувалася на принципах “біо”. 

Тут створюють велику кількість вишуканих видів сирів: дмитров’єн, бюш, кроттен, сігалон, десертний сир, козяча фета, козячий том, томет, рієт тощо. 

До сирів чудово смакують фермерські сиропи та варення, зокрема зі сливи у пряному сиропі, приготоване за спеціальним рецептом Бернара.

«Коли я тільки починав працювати, в Україні бракувало якісних сирів, а козині сири було майже неможливо придбати аж до того дня, коли в супермаркетах я натрапив на промислові козині сири сумнівної якості», – згадує він.

Бернар ділиться, що від самого початку ферма називалася «Шеврет». У перекладі з французької chevrette значить «кізонька». Коли в подружжя народилася донька Еліза, ферму перейменували у «Fromages d’Elise».

Власники облаштували ферму та сироварню відповідно до традиційних європейських стандартів, працюють у напрямку зеленого туризму та проводять дегустації.

Тут можна спробувати унікальний сир кроттен у натуральній золі. Його вживають як закуску, гарнір чи десерт.

Або кроттен у травах з часником.

Гострий сир сігалон маринують в банки з прованськими травами, а сухий і твердий сир томет витримують півроку, миють у солоній сироватці та перевертають кілька разів на тиждень, аби отримати справжній французький смак.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

McDonald’s починає розливати каву у багаторазові чашки. Вони проходитимуть три стадії очистки

Ініціатива гіганта фаст-фуду стартує з Англії. У шести філіях McDonald’s відвідувачам запропонують чашки, які можна використовувати безліч разів.Пілотне партнерство...

Піранья із корнеплоду — на прилавках з’явилися нові продукти від стартапів

Лінійка продуктів включає рослинні версії популярної риби, як-от лосось, копчений лосось і тунець, а також інноваційні варіанти, які досі...

Принтер для напоїв друкує молекулярні коктейлі, пиво та вино з водопровідної води

Ідея молекулярного принтеру з’явилася наприкінці 2018 року. Тоді підприємець та інвестор у харчові технології Дейв Фрідберг зібрався з кількома...

Хрін, спіруліна, коноплі та гриби-адаптогени: як нас змушують їсти більше морозива

Зростання популярності веганського морозива пов’язане з інноваційними смаками та інгредієнтами, які використовуються в його виробництві, говорять аналітики.До традиційних альтернатив...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Швейцарський шоколадний гігант створить веганські плитки з вівсяного молока

Запуск планується одночасно з початком місячного заходу, який пропонує...

Брокомоле та їжа лівійських євреїв. Українська «Стодола» виготовила унікальні соуси

У лютому компанія випустила на ринок цілу лінійку незвичайної...

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових...

Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим...

Вибір редактора
В продовження теми