Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Корінний бельгієць Бернар Віллем, який понад 20 років живе в Україні, виготовляє на Львівщині разом зі своєю дружиною Марією унікальні козині сири за французькою технологією.

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма з початку її заснування базувалася на принципах “біо”. 

Тут створюють велику кількість вишуканих видів сирів: дмитров’єн, бюш, кроттен, сігалон, десертний сир, козяча фета, козячий том, томет, рієт тощо. 

До сирів чудово смакують фермерські сиропи та варення, зокрема зі сливи у пряному сиропі, приготоване за спеціальним рецептом Бернара.

«Коли я тільки починав працювати, в Україні бракувало якісних сирів, а козині сири було майже неможливо придбати аж до того дня, коли в супермаркетах я натрапив на промислові козині сири сумнівної якості», – згадує він.

Бернар ділиться, що від самого початку ферма називалася «Шеврет». У перекладі з французької chevrette значить «кізонька». Коли в подружжя народилася донька Еліза, ферму перейменували у «Fromages d’Elise».

Власники облаштували ферму та сироварню відповідно до традиційних європейських стандартів, працюють у напрямку зеленого туризму та проводять дегустації.

Тут можна спробувати унікальний сир кроттен у натуральній золі. Його вживають як закуску, гарнір чи десерт.

Або кроттен у травах з часником.

Гострий сир сігалон маринують в банки з прованськими травами, а сухий і твердий сир томет витримують півроку, миють у солоній сироватці та перевертають кілька разів на тиждень, аби отримати справжній французький смак.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кав’ярня на ВДНГ продає пряні трави та готує авторські чаї

Магазин і кав’ярня Kitchen&Garden розташовані в яблуневому саду на ВДНГ (м. Київ).Катерина Безжон, засновниця компанії, говорить, що до нинішнього...

Вчені надрукували кальмарів з водоростей та відходів виробництва локшини

Отримані кільця кальмара вирізняються своїм вмістом білка. Їх можна смажити та споживати як справжні. Концепція з’явилася на тлі надмірного вилову...

Перша країна у світі дозволила стейки, вирощенні з клітин корови

Це робить Ізраїль, який все ще перебуває в центрі регіонального конфлікту, третьою країною у світі, яка дозволила культивоване м’ясо. Першим...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Легендарний сир Babybel вперше в історії став веганським. Продажі стартували з Великобританії

Безмолочний сир рекламували протягом кількох місяців. Першими його спробують...

Рослинне м’ясо для собак — штучний інтелект створив принципово новий продукт

Компанія використає частину фінансування, щоб відкрити уже друге виробниче...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання...

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння...

Польська компанія створила м’ясо із конопель та просить не асоціювати його з каннабісом

Hempeat перетворила насіння на функціональні інгредієнти, з яких виготовила...

Вибір редактора
В продовження теми