Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Pulp Culture, компанія, що спеціалізується на науках про бродіння, завершила раунд збору коштів на суму $7 млн. Вони підуть на розвиток сегменту ферментованих напоїв.

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів. Найчастіше в роздріб продаються енергетичні напої, які допомагають підвищити пильність. 

Теро Ісокаупіла, партнер Pulp Culture та засновник компанії Four Sigmatic, уже широко рекламує функціональні напої як продукти «з найвищою щільністю поживних речовин на планеті». Переважно вони містять адаптогени, такі як гриби Левова грива, що допомагають зібратися, відчувати більшу цілеспрямованість, енергію та легше справлятися зі стресом. 

До речі, торік Innova Market Insights відзначила, що одним із головних трендів, яки змінюватиме ландшафт харчового ринку, стане орієнтація на настрій.

Цього року в США було запущено 531 функціональний напій, з яких лише 2 – алкогольні. Ці статистичні дані показують ринкову прогалину для алкогольних функціональних напоїв, підкреслює Брендан Брейзер, колишній тріатлоніст і співзасновник Pulp Culture.

«Напої з адаптогенами насправді дають тілу цеглинки, необхідні для відновлення та зменшення стресу, щоб ви насолоджувалися моментом і наступного дня відчували легкість замість похмілля», — коментує він.

За його словами, саме процес бродіння дає змогу отримати натуральні алкогольні напої, без цукру та з сертифікованими пробіотиками.

«Такі продукти сирі та живі, але на 100% стабільні, що усуває потребу в охолодженні», – додав він.

Нагадаємо, раніше фінни створили каву з грибами Левова грива.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторну свинину відтепер зможуть вирощувати у промислових об’ємах

Нова клітинна лінія демонструє найбільш сприятливу реакцію на запатентовану технологію спільного культивування Mewery, яка включає клітини свинини, а також...

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит на веганську їжу в країні. Згідно досліджень аналітиків, продажі альтернативного...

Легендарний кавовий гігант випустив інноваційний енергетик для імунітету

Напій був розроблений через North American Coffee Partnership (NACP), спільне підприємство між Starbucks і PepsiCo для створення кави та...

Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап...

Європейський інвестбанк вперше виділив 20 млн євро на альтернативне м’ясо

Компанія підписала кредитну угоду на 20 млн євро, що...

Бренд холодного чаю створив розслабляючий напій з канабісом

Лінійка чаїв з канабісом дебютувала у Канаді наприкінці 2022...

Вибір редактора
В продовження теми