Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Pulp Culture, компанія, що спеціалізується на науках про бродіння, завершила раунд збору коштів на суму $7 млн. Вони підуть на розвиток сегменту ферментованих напоїв.

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів. Найчастіше в роздріб продаються енергетичні напої, які допомагають підвищити пильність. 

Теро Ісокаупіла, партнер Pulp Culture та засновник компанії Four Sigmatic, уже широко рекламує функціональні напої як продукти «з найвищою щільністю поживних речовин на планеті». Переважно вони містять адаптогени, такі як гриби Левова грива, що допомагають зібратися, відчувати більшу цілеспрямованість, енергію та легше справлятися зі стресом. 

До речі, торік Innova Market Insights відзначила, що одним із головних трендів, яки змінюватиме ландшафт харчового ринку, стане орієнтація на настрій.

Цього року в США було запущено 531 функціональний напій, з яких лише 2 – алкогольні. Ці статистичні дані показують ринкову прогалину для алкогольних функціональних напоїв, підкреслює Брендан Брейзер, колишній тріатлоніст і співзасновник Pulp Culture.

«Напої з адаптогенами насправді дають тілу цеглинки, необхідні для відновлення та зменшення стресу, щоб ви насолоджувалися моментом і наступного дня відчували легкість замість похмілля», — коментує він.

За його словами, саме процес бродіння дає змогу отримати натуральні алкогольні напої, без цукру та з сертифікованими пробіотиками.

«Такі продукти сирі та живі, але на 100% стабільні, що усуває потребу в охолодженні», – додав він.

Нагадаємо, раніше фінни створили каву з грибами Левова грива.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа за консистенцією солодка маса, яка отримується шляхом випарювання кавунової сировини...

Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і новатори в індустрії, що продовжують дивувати смаковими рішеннями та різноманіттям...

В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії є основним продуктом харчування приблизно для 20 млн людей, а...

Стартап створив новий замінник яєць із відходів виробництва пива

Альтернативні яйця мають ті ж властивості зв'язування та емульгування, що і звичайні яйця. Їх використання має усунути нестабільність ланцюга...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна...

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички...

Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних...

Вибір редактора
В продовження теми