На орбітальних станціях з’являться біоректори для вирощування лабораторного м’яса

Піонер ринку альтернативного протеїну, мексиканська компанія Micro Meat, і американська Orbital Assembly, розробник космічних бізнес-парків зі змінною гравітацією, оголосили про партнерство та будуть разом вирощувати лабораторне м’ясо у космосі.

За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat Вінсента Пріббла, відправка їжі в космос зараз коштує до 5000 доларів за кілограм.

«Ми зможемо виробляти свіже м’ясо в космосі набагато дешевше», — сказав Пріббл

Згідно домовленостей, Micro Meat встановить своє обладнання для культивування м’яса на космічних станціях OA класу Pioneer — очікується, що вони стануть першими та найбільшими в світі гібридними космічними станціями, що працюють як для роботи, так і для відпочинку. 

Micro Meat стверджує, що робота з культивованим м’ясом у невагомості заодно допоможе їй масштабувати свої білкові системи на Землі.

«Проєкт триватиме два з половиною роки. Далі космічний досвід ми зможемо швидко застосувати в земних виробничих системах», — сказав Пріббл. 

Мета Micro Meat на найближчі три роки – виробляти на Землі тонну м’яса за 30 днів 

Вони розраховують, що партнерство з Orbital Assembly значно допоможе у досягненні цієї цілі.

Ронда Стівенсон, генеральний директор OA додав, що культивування м’яса за межами Землі допоможе вирішити проблему довгострокового перебування у космосі та підтримає розробку екологічно чистих харчових технологій вдома.

Нагадаємо, раніше для космонавтів розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Каліфорнійці створили перший у світі коктейль для людей з нирковою недостатністю

Renal Support 1.8 — це єдиний у своєму роді органічний коктейль на рослинній основі, для людей з нирковою недостатністю.Щоб...

Британський сімейний стартап створив снодійне молоко. Пріоритетний ринок — Азія.

Функціональне молоко містить водний екстракт валеріани, який допомагає розслабитися та покращити якість сну.Спочатку компанія планувала використовувати як основу джерельну...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Штучний інтелект відтворив справжній жир грудного молока

Live Green веде діяльність у США, Чилі (де її було засновано), Сінгапурі та Індії (де знаходяться її науково-дослідні об’єкти...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Україна відновила рекорд з експорту замороженої малини

За даними аналітиків EastFruit, у жовтні 2024 року український...

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку...

Британці створили рослине молоко третього покоління

Йоркширський бренд Mighty Drinks, найбільш відомий своїм веганським гороховим...

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США...

Ізраїльська компанія найняла робота друкувати веганські 3D-бургери

Ізраїльська компанія використовуватиме цю технологію для виробництва м’ясних альтернатив...

Вибір редактора
В продовження теми