За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat Вінсента Пріббла, відправка їжі в космос зараз коштує до 5000 доларів за кілограм.
«Ми зможемо виробляти свіже м’ясо в космосі набагато дешевше», — сказав Пріббл
Згідно домовленостей, Micro Meat встановить своє обладнання для культивування м’яса на космічних станціях OA класу Pioneer — очікується, що вони стануть першими та найбільшими в світі гібридними космічними станціями, що працюють як для роботи, так і для відпочинку.
Micro Meat стверджує, що робота з культивованим м’ясом у невагомості заодно допоможе їй масштабувати свої білкові системи на Землі.
«Проєкт триватиме два з половиною роки. Далі космічний досвід ми зможемо швидко застосувати в земних виробничих системах», — сказав Пріббл.
Мета Micro Meat на найближчі три роки – виробляти на Землі тонну м’яса за 30 днів
Вони розраховують, що партнерство з Orbital Assembly значно допоможе у досягненні цієї цілі.
Ронда Стівенсон, генеральний директор OA додав, що культивування м’яса за межами Землі допоможе вирішити проблему довгострокового перебування у космосі та підтримає розробку екологічно чистих харчових технологій вдома.
Нагадаємо, раніше для космонавтів розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці.