На орбітальних станціях з’являться біоректори для вирощування лабораторного м’яса

Піонер ринку альтернативного протеїну, мексиканська компанія Micro Meat, і американська Orbital Assembly, розробник космічних бізнес-парків зі змінною гравітацією, оголосили про партнерство та будуть разом вирощувати лабораторне м’ясо у космосі.

За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat Вінсента Пріббла, відправка їжі в космос зараз коштує до 5000 доларів за кілограм.

«Ми зможемо виробляти свіже м’ясо в космосі набагато дешевше», — сказав Пріббл

Згідно домовленостей, Micro Meat встановить своє обладнання для культивування м’яса на космічних станціях OA класу Pioneer — очікується, що вони стануть першими та найбільшими в світі гібридними космічними станціями, що працюють як для роботи, так і для відпочинку. 

Micro Meat стверджує, що робота з культивованим м’ясом у невагомості заодно допоможе їй масштабувати свої білкові системи на Землі.

«Проєкт триватиме два з половиною роки. Далі космічний досвід ми зможемо швидко застосувати в земних виробничих системах», — сказав Пріббл. 

Мета Micro Meat на найближчі три роки – виробляти на Землі тонну м’яса за 30 днів 

Вони розраховують, що партнерство з Orbital Assembly значно допоможе у досягненні цієї цілі.

Ронда Стівенсон, генеральний директор OA додав, що культивування м’яса за межами Землі допоможе вирішити проблему довгострокового перебування у космосі та підтримає розробку екологічно чистих харчових технологій вдома.

Нагадаємо, раніше для космонавтів розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nuro отримали $500 млн на розвиток автономних автомобілів для доставки

Стартап, який вже сумарно підняв $ 1,5 млрд, розробляє роботизовані транспортні засоби для кур'єрської доставки. Вони вже активно використовуються...

Impossible Foods довів суму фінансування свого веганського м’ясного бренду до «неможливих» $2 млрд

Останнє вливання капіталу підняло загальний обсяг фінансування «неможливих» до майже $2 млрд з моменту заснування у 2011 році.Свіжі кошти...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки дали позитивні висновки Міністерство охорони здоров’я та науково-дослідні установи Національної...

Стартап розклав стевію на молекули, щоб створити ідеально підсолоджувач

PureCircle розробили власні сорти стевії та пропонують найширший, з їх слів, асортимент модифікаторів смаку та підсолоджувачів. У компанії встановили, що...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13,...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Очевидно, що з пандемією ринок доставки їжі (готової або...

Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і...

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові...

Французька роботизована їдальня створює кілька сотен страв на двох квадратних метрах

Заснований у 2020 році, стартап використовує залучений капітал для...

Вибір редактора
В продовження теми