Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

3D-друк допоможе споживачам подолати відразу у споживанні комах. До такого висновку прийшли дослідники Сінгапурського університету технологій і дизайну (SUTD).

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті білком. Потужним джерелом білку можуть стати комахи та водорості.

Виробництво цих продуктів менше впливає на клімат та потребує не так багато додаткових ресурсів, кажуть дослідники.

Один фунт білка борошнистого хробака продукує на 99% менше парникових газів порівняно з яловичиною

Але прогодувати планету комахами – непроста задача. Природньо у людей виникає відраза, щойно вони бачать на тарілках жука, або навіть подумки уявляють подібну їжу.

«Зовнішній вигляд і смак таких альтернативних білків бентежить багатьох», — говорить професор SUTD Чуа Чі Кай.

Професор Чуа є співавтором нового дослідження «Системний інженерний підхід для оптимізації багатокомпонентного альтернативного харчового чорнила для 3D-друку, збагаченого білками», яке було опубліковано в журналі Food Hydrocolloids​.

Він вважає, що 3D-друк може виявитися життєздатним рішенням, яке допоможе підвищити привабливість комах як альтернативної їжі. 

В якості експерименту дослідники запропонували поєднувати цвіркунів із звичайними продуктами, щоб отримати більш знайомий смак. Зокрема, вони створили оптимізовані чорнила, які містять лише три інгредієнти – морквяний порошок, комашиних білок та ксантанову камедь. 

Морквяний порошок забезпечує механічну міцність, а також смак, поживні речовини та колір готовим чорнилам. Результат вийшов досить привабливим:

Нагадаємо, раніше у ресторанах Данії з’явилися крихітні бургери з фаршем із жуків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10...

Фіни нагодують місію на Марс їжею, створеною з повітря

Solar Foods виробляє мікробний білок, використовуючи лише водень, СО2 та електроенергію Просто надати астронавтам харчування, яке збереже їх живими, –...

Дегустація допомогла шанхайському стартапу зібрати мільйони на просування лабораторної свинини

Раунд очолив ZhenFund, створений китайськими технологічними гігантами (на ранніх термінах фонд також підтримував Apple, Google та Instagram). Серед інших...

Перша у світі культивована риба сьогодні стала доступною для дегустації

Рибні тефтелі виготовлені шляхом поєднання культивованих морепродуктів Umami з рослинними білками. Це покращує смакові відчуття та допомагає скріпити кульки. Що...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму...

Американці випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце

Продукція Ultimate Paleo Protein виготовляється з гіпоалергенного та високоефективного...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання...

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов,...

Жіночі сімейні підприємства отримають до 1,3 млн грн на інновації та розширення

Грантова допомога спрямована на виробників товарів і надавачів послуг. Кошти...

Вибір редактора
В продовження теми