Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

3D-друк допоможе споживачам подолати відразу у споживанні комах. До такого висновку прийшли дослідники Сінгапурського університету технологій і дизайну (SUTD).

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті білком. Потужним джерелом білку можуть стати комахи та водорості.

Виробництво цих продуктів менше впливає на клімат та потребує не так багато додаткових ресурсів, кажуть дослідники.

Один фунт білка борошнистого хробака продукує на 99% менше парникових газів порівняно з яловичиною

Але прогодувати планету комахами – непроста задача. Природньо у людей виникає відраза, щойно вони бачать на тарілках жука, або навіть подумки уявляють подібну їжу.

«Зовнішній вигляд і смак таких альтернативних білків бентежить багатьох», — говорить професор SUTD Чуа Чі Кай.

Професор Чуа є співавтором нового дослідження «Системний інженерний підхід для оптимізації багатокомпонентного альтернативного харчового чорнила для 3D-друку, збагаченого білками», яке було опубліковано в журналі Food Hydrocolloids​.

Він вважає, що 3D-друк може виявитися життєздатним рішенням, яке допоможе підвищити привабливість комах як альтернативної їжі. 

В якості експерименту дослідники запропонували поєднувати цвіркунів із звичайними продуктами, щоб отримати більш знайомий смак. Зокрема, вони створили оптимізовані чорнила, які містять лише три інгредієнти – морквяний порошок, комашиних білок та ксантанову камедь. 

Морквяний порошок забезпечує механічну міцність, а також смак, поживні речовини та колір готовим чорнилам. Результат вийшов досить привабливим:

Нагадаємо, раніше у ресторанах Данії з’явилися крихітні бургери з фаршем із жуків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food Ventures та Big Idea Ventures New Protein Fund.Нещодавно Pearlita отримала...

Компанія GFS отримала національну бізнес-премію Private Label 2021 в номінації «Інновація року».

GFS спеціалізується на виготовленні продукції у форматі «ready meal» — тобто, порційної їжі в упаковці, яка вже готова до...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

AgriFood Innovation Camp: стартував набір на навчально-менторську програму для агрофуд стартапів

Українські агропродовольчі компанії можуть взяти участь в онлайн-буткемпі, отримати експертну підтримку та підготуватися до фінального пітчингу на New Food...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Китайці створили безкалорійний підсолоджувач, кращий за стевію

Підсолоджувач є мінімально обробленим, рослинним і не містить калорій Ця...

Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї...

Діти кукурудзи: німці створили альтернативну упаковку з попкорну

Пакувальна промисловість є найбільшим покупцем пластмасових виробів, купуючи близько...

На вулицях Шанхая з’явилися автономні фудтраки від KFC

Нещодавно в твіттері було розміщено кілька фотографій автономних ресторанів...

Стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто

Род Льюїс, генеральний директор компанії, говорить, що разом з...

Вибір редактора
В продовження теми