Сири від “морозостійких корів” можуть представити Україну на World Cheese Awards

У Білгород-Дністровський Одеської області працює унікальна “Європейська сироварня”, яка круглий рік утримує корів за технологією відкритого майданчика – “open lot”.

Така система утримання широко застосовується в американському штаті Айдахо, за кліматом дуже схожим на крайній південь України. Вона передбачає, що на кожну тварину приділяється не менше 60 м2 площі, а не 8-9, як при традиційному способі утримання в корівниках.

“Для нас самих був великою несподіванкою той факт, що корови чудово переносять холод і при температурі -30 почуваються комфортніше, ніж при +30, коли тварина відчуває тепловий стрес”, – говорять у компанії.

Вони вважають, що для корів не потрібні закриті приміщення. Тваринам набагато краще на відкритих майданчиках, що продуваються, – з навісами від сонця і з душовими установками для зняття теплового стресу в спекотні літні дні.

Доять корів за допомогою обладнання шведської компанії “Де Лаваль” 

Це дозволяє отримувати молоко сорту Екстра, яке за якістю не поступається європейському, розповідають у “Європейській сироварні”.

Незбиране молоко повністю переробляють на сири. Завдяки цьому жирність продукту сягає 60%. 

Сироварня варить сири на голландському обладнанні на живих заквасках із Нідерландів

Щоб голівки правильно дозріли, їх покривають латексом або парафіном, що дає можливість сиру дихати.

До слова, у вересні сироварня разом з іншими учасниками подалася на відбір до World Cheese Awards 2022, щоб представити Україну на міжнародному конкурсі, який відвідає понад 100 000 людей.

Який саме сир подано до відбору, компанія не уточнює, але у асортименті є безліч унікальних сортів: сири з лавандою, чорнилами каракатиці, сири ORANGE з гарбузовим насінням, з трюфелем, витримані сири з горіхами, сири з червоним та зеленим песто та багато інших.

Нагадаємо, сироварня на Івано-Франківщині також створює сири з чорнилами каракатиці.

Джерело: Європейська сироварня

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці заварюють чай з листям коки, а також хочуть створити з нього спиртний напій

"Екстракт з листя коки також викликає легке відчуття енергетичної піднесеності", - ділиться Джуліан Хілле, засновник і гендиректор компанії.Зараз Koka...

Куряча сенсація: чим здивує новий бренд МХП «Супер Філео»?

Потужно працювати, щоб підтримувати економіку країни та годувати людей – один із принципів компанії МХП. У 2024 році кількість...

Компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і дають споживачеві більше, ніж гарне обслуговування. Це не просто продавці,...

Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис. грн у національній валюті) для релокованих та місцевих підприємств, а...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

У Кривому Розі роблять борошно з плоду довголіття, сушать на чіпси та печуть фокаччу

Вона розповідає, що на старті, розпочавши вирощувати батат, її...

На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь...

Швейцарці створили із рідкісних яблук добавку проти старіння

«Для харчових продуктів це досить нова технологія. Захоплююче бачити,...

За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний...

Вибір редактора
В продовження теми