Сири від “морозостійких корів” можуть представити Україну на World Cheese Awards

У Білгород-Дністровський Одеської області працює унікальна “Європейська сироварня”, яка круглий рік утримує корів за технологією відкритого майданчика – “open lot”.

Така система утримання широко застосовується в американському штаті Айдахо, за кліматом дуже схожим на крайній південь України. Вона передбачає, що на кожну тварину приділяється не менше 60 м2 площі, а не 8-9, як при традиційному способі утримання в корівниках.

“Для нас самих був великою несподіванкою той факт, що корови чудово переносять холод і при температурі -30 почуваються комфортніше, ніж при +30, коли тварина відчуває тепловий стрес”, – говорять у компанії.

Вони вважають, що для корів не потрібні закриті приміщення. Тваринам набагато краще на відкритих майданчиках, що продуваються, – з навісами від сонця і з душовими установками для зняття теплового стресу в спекотні літні дні.

Доять корів за допомогою обладнання шведської компанії “Де Лаваль” 

Це дозволяє отримувати молоко сорту Екстра, яке за якістю не поступається європейському, розповідають у “Європейській сироварні”.

Незбиране молоко повністю переробляють на сири. Завдяки цьому жирність продукту сягає 60%. 

Сироварня варить сири на голландському обладнанні на живих заквасках із Нідерландів

Щоб голівки правильно дозріли, їх покривають латексом або парафіном, що дає можливість сиру дихати.

До слова, у вересні сироварня разом з іншими учасниками подалася на відбір до World Cheese Awards 2022, щоб представити Україну на міжнародному конкурсі, який відвідає понад 100 000 людей.

Який саме сир подано до відбору, компанія не уточнює, але у асортименті є безліч унікальних сортів: сири з лавандою, чорнилами каракатиці, сири ORANGE з гарбузовим насінням, з трюфелем, витримані сири з горіхами, сири з червоним та зеленим песто та багато інших.

Нагадаємо, сироварня на Івано-Франківщині також створює сири з чорнилами каракатиці.

Джерело: Європейська сироварня

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще в 2017 році. З того часу про це майже не...

Стартап вирощує у лабораторії чорну ікру на звичайному грибному корінні

Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з тонких ниток і слугує основою для росту грибних тіл. Він...

Чай, каву та пиво з канабісом — піонери ринку напоїв створили нові продукти

Марк Махоні, досвідчений інвестор з 35-річним досвідом у сегменті “хаотичного стартап-світу напоїв” розповідає, що перш ніж запустити відразу кілька...

Вкруту. Із мікропротеїну та водоростей створили перше у світі ціле рослинне яйце

Яйце виготовлене з ферментованого мікропротеїну та морських водоростей, має у своєму складі незамінні амінокислоти, подібно до тваринних білків та...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь...

Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи...

Фріпси з кавуна та пастила із йогурту: у Рівному варять унікальні фруктові снеки

Засновниця бренду Тетяна Новачук почала варити пастилу ще у...

Здорові жири: рейтинг олій для приготування їжі

Здорове харчування – це не лише тренд, але й...

Вибір редактора
В продовження теми