Така система утримання широко застосовується в американському штаті Айдахо, за кліматом дуже схожим на крайній південь України. Вона передбачає, що на кожну тварину приділяється не менше 60 м2 площі, а не 8-9, як при традиційному способі утримання в корівниках.
“Для нас самих був великою несподіванкою той факт, що корови чудово переносять холод і при температурі -30 почуваються комфортніше, ніж при +30, коли тварина відчуває тепловий стрес”, – говорять у компанії.
Вони вважають, що для корів не потрібні закриті приміщення. Тваринам набагато краще на відкритих майданчиках, що продуваються, – з навісами від сонця і з душовими установками для зняття теплового стресу в спекотні літні дні.
Доять корів за допомогою обладнання шведської компанії “Де Лаваль”
Це дозволяє отримувати молоко сорту Екстра, яке за якістю не поступається європейському, розповідають у “Європейській сироварні”.
Незбиране молоко повністю переробляють на сири. Завдяки цьому жирність продукту сягає 60%.
Сироварня варить сири на голландському обладнанні на живих заквасках із Нідерландів
Щоб голівки правильно дозріли, їх покривають латексом або парафіном, що дає можливість сиру дихати.
До слова, у вересні сироварня разом з іншими учасниками подалася на відбір до World Cheese Awards 2022, щоб представити Україну на міжнародному конкурсі, який відвідає понад 100 000 людей.
Який саме сир подано до відбору, компанія не уточнює, але у асортименті є безліч унікальних сортів: сири з лавандою, чорнилами каракатиці, сири ORANGE з гарбузовим насінням, з трюфелем, витримані сири з горіхами, сири з червоним та зеленим песто та багато інших.
Нагадаємо, сироварня на Івано-Франківщині також створює сири з чорнилами каракатиці.
Джерело: Європейська сироварня