Із чайного гриба створили нановолокно, яке замінить шкіру та пластик

Компанія Bucha Bio, що базується в Техасі, залучила $1,1 млн на виготовлення бактеріальної наноцелюлози із чайного гриба – комбучі. Новітній матеріал можна буде використовувати на заміну шкіри та пластику.

Bucha Bio працює над двома матеріалами – Shorai та Hikari

Першим (уже цього року) світ побачить Hikari. Він має напівпрозорий естетичний вигляд і унікальні можливості обробки, які дозволяють йому функціонувати як альтернативі шкірі тварин, синтетичній шкірі чи іншим типам синтетичних матеріалів.

«Біоматеріали нового покоління кардинально змінюють правила гри на ринку. Спосіб їх виробництва абсолютно збігається з моїм особистим баченням більш стійкого майбутнього», – заявив Ерік Рубенштейн, керуючий партнер-засновник New Climate Ventures та один із інвесторів стартапу.

Попит на стійкі матеріали в усіх галузях промисловості зараз невимовно зростає. За даними Material Innovation Initiative, з 2015 року в сектор біоматеріалів було інвестовано понад $2,3 млрд. Безліч компаній шукають способи замінити матеріали, які мають значний вуглецевий слід, зокрема пластик і шкіру.

Дехто пробує створити замінники із рослин. Датська модна марка класу люкс Ganni створила волокно із бананових відходів. Відомі світові бренди, як то Nike, H&M та Hugo Boss, націлилися на шкіру з ананасів. В розробках є шкіра із грибів та навіть риб’яча шкіра.

Нове фінансування Bucha Bio піде на підтримку розвитку стартапу, масштабування виробництва шкіри та пластику із комбучі та виведення на ринок біоволокон уже наступного року. 

Компанія також будує нову штаб-квартиру в Х’юстоні, де розмістяться лабораторія розробки матеріалів, виробництво прототипів та адміністративні офіси.

Джерела: Bucha Bio, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь і шкоду, достатньо відсканувати штрих-код на упаковці.Після зчитування коду, програма...

Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва пива 500 млн літрів води. Загалом її споживання зменшиться вдвічі...

Kraft Heinz створила морозиво зі смаком макаронів та сиру

Обмежений тираж десерту Kraft Macaroni & Cheese містить в основі французьке морозиво Van Leeuwen, виготовлене з вершків, молока, тростинного...

Замовлення в McDonald’s почав приймати штучний інтелект. Точність – 85%

Система базується на голосовій платформі, створеній Apprente, яку McDonald's придбала два роки тому.Поки що рівень точності автоматизованої системи складає...

Канадці випустили дитячі коктейлі, які покращують здоров’я та надають енергію

Нові Ready-to-Drink Kids Shakes доступні у двох популярних смаках — шоколад і ваніль.  Коктейлі створені спеціально для дітей до 13...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Може вас зацікавити

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким...

Овочі, що ростуть в магазині. До 2025 року гідропоніка стане хітом продажів

Джулія відкриває програму для планування меню і вносить стартові...

Вибір редактора
В продовження теми