Із чайного гриба створили нановолокно, яке замінить шкіру та пластик

Компанія Bucha Bio, що базується в Техасі, залучила $1,1 млн на виготовлення бактеріальної наноцелюлози із чайного гриба – комбучі. Новітній матеріал можна буде використовувати на заміну шкіри та пластику.

Bucha Bio працює над двома матеріалами – Shorai та Hikari

Першим (уже цього року) світ побачить Hikari. Він має напівпрозорий естетичний вигляд і унікальні можливості обробки, які дозволяють йому функціонувати як альтернативі шкірі тварин, синтетичній шкірі чи іншим типам синтетичних матеріалів.

«Біоматеріали нового покоління кардинально змінюють правила гри на ринку. Спосіб їх виробництва абсолютно збігається з моїм особистим баченням більш стійкого майбутнього», – заявив Ерік Рубенштейн, керуючий партнер-засновник New Climate Ventures та один із інвесторів стартапу.

Попит на стійкі матеріали в усіх галузях промисловості зараз невимовно зростає. За даними Material Innovation Initiative, з 2015 року в сектор біоматеріалів було інвестовано понад $2,3 млрд. Безліч компаній шукають способи замінити матеріали, які мають значний вуглецевий слід, зокрема пластик і шкіру.

Дехто пробує створити замінники із рослин. Датська модна марка класу люкс Ganni створила волокно із бананових відходів. Відомі світові бренди, як то Nike, H&M та Hugo Boss, націлилися на шкіру з ананасів. В розробках є шкіра із грибів та навіть риб’яча шкіра.

Нове фінансування Bucha Bio піде на підтримку розвитку стартапу, масштабування виробництва шкіри та пластику із комбучі та виведення на ринок біоволокон уже наступного року. 

Компанія також будує нову штаб-квартиру в Х’юстоні, де розмістяться лабораторія розробки матеріалів, виробництво прототипів та адміністративні офіси.

Джерела: Bucha Bio, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Coca-Cola запустила унікальний напій для 15-річних. Серія обмежена

Напій, що отримав назву Coca-Cola OREO Zero Sugar, є обмеженою серією і буде доступний у США та ще 35...

Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та робототехніку для приготування тіста та складання піци.Оскільки система орієнтована лише...

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується для модифікації смаку та текстури рослинних інгредієнтів.Втім, американська компанія SuperBrewed...

Акції Beyond Meat злетіли на 39% після оголошення про співпрацю з PepsiCo

Дві компанії об’єднуються заради створення спільного підприємства, яке займатиметься розробкою, виробництвом та продажем рослинних закусок і напоїв.Більше інформації про...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект розробив формулу лабораторного какао. Ціни б’ють рекорди.

Ізраїльський стартап Celleste Bio працює над створенням клітинного какао,...

Вершковий смак, білок та мінімум цукру. Із ячменю вперше створене повноцінне молоко

У ячмінному молоці є те, що шукають споживачі –...

Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів...

Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над...

Алкоголь, протеїн та гриби, які паралізують комах — на ринку з’явився еволюційний сік майбутнього

Еволюційний алкогольний сік Build містить біоідентичний яєчний білок The...

Вибір редактора
В продовження теми