Із чайного гриба створили нановолокно, яке замінить шкіру та пластик

Компанія Bucha Bio, що базується в Техасі, залучила $1,1 млн на виготовлення бактеріальної наноцелюлози із чайного гриба – комбучі. Новітній матеріал можна буде використовувати на заміну шкіри та пластику.

Bucha Bio працює над двома матеріалами – Shorai та Hikari

Першим (уже цього року) світ побачить Hikari. Він має напівпрозорий естетичний вигляд і унікальні можливості обробки, які дозволяють йому функціонувати як альтернативі шкірі тварин, синтетичній шкірі чи іншим типам синтетичних матеріалів.

«Біоматеріали нового покоління кардинально змінюють правила гри на ринку. Спосіб їх виробництва абсолютно збігається з моїм особистим баченням більш стійкого майбутнього», – заявив Ерік Рубенштейн, керуючий партнер-засновник New Climate Ventures та один із інвесторів стартапу.

Попит на стійкі матеріали в усіх галузях промисловості зараз невимовно зростає. За даними Material Innovation Initiative, з 2015 року в сектор біоматеріалів було інвестовано понад $2,3 млрд. Безліч компаній шукають способи замінити матеріали, які мають значний вуглецевий слід, зокрема пластик і шкіру.

Дехто пробує створити замінники із рослин. Датська модна марка класу люкс Ganni створила волокно із бананових відходів. Відомі світові бренди, як то Nike, H&M та Hugo Boss, націлилися на шкіру з ананасів. В розробках є шкіра із грибів та навіть риб’яча шкіра.

Нове фінансування Bucha Bio піде на підтримку розвитку стартапу, масштабування виробництва шкіри та пластику із комбучі та виведення на ринок біоволокон уже наступного року. 

Компанія також будує нову штаб-квартиру в Х’юстоні, де розмістяться лабораторія розробки матеріалів, виробництво прототипів та адміністративні офіси.

Джерела: Bucha Bio, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Орбітальний ланч. Для космосу розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці

Щоб забезпечити збереження смакових якостей, гарантуючи при цьому їхній тривалий термін зберігання за кімнатної температури, інженери Servair працювали разом...

Перша риба з 3D-принтера йде у маси. Зараз можна стати її інвестором

Цільне філе лосося виготовляють на основі мікропротеїну за технологію екструзії. Це дозволяє поєднати різні типи пластів та волокон та...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла зі спроби розвивати зелений туризм та дати відвідувачам щось унікальне...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур....

Мікробний сир захопить більше третини ринку, що стане початком «молочної революції»

Мікробний сир готові купувати 79% споживачів молочних продуктів. Очікується,...

На створення нових робочих місць можна отримати 5 млн грн від американської програми

У рамках програми передбачено близько 20 грантів на суму...

Молочний гігант годуватиме немовлят веганськими сумішами із гречки

Такий продукт створив ізраїльський стартап Else Nutrition, який має...

Вибір редактора
В продовження теми