Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Німецька біоінженерна компанія The Cultivated B. готує сміливі плани про виведення клітинного сільського господарства на промисловий рівень.

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в індустрії клітинного сільського господарства в Європі.

The Cultivated B. виходить із «прихованого режиму» та береться усунути брак потужностей біовиробництва

Компанія працює трохи більше півтора року. Але вона може похвалитися грандіозним темпом надання ліцензій і створення продуктів для промислового масштабування клітинного сільського господарства та альтернативного виробництва білка.

Компанія виробляє та продає біореактори, фотобіореактори, високоточні пристрої для клітинного землеробства. 

The Cultivated B. також надає ліцензії на власні клітинні лінії або культивування м’яса та органів різних видів, аналізи та генетично модифіковане насіння для точної ферментації.

Зараз вона прагне побудувати глобальні стратегічні партнерства з провідними державними установами, біоінженерними, фармацевтичними та нутрицевтичними компаніями, а також виробниками продуктів харчування та напоїв і роздрібними продавцями.

Також стартап постачатиме так звані “фактори росту” для виробництва культивованого м’яса, ферменти та інші білки, які підтримують техно-функціональні властивості м’яса нетваринного молока.

«Наша мета — трансформувати індустрію клітинного сільського господарства», — сказав один із генеральних директорів компанії Рафаель Хайнер.

Нагадаємо, культивоване м’ясо мають схвалити в Європі через три роки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харчовий стартап, що отримав найбільшу інвестицію, замінить 10% сиру в Європі на нетваринний

У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової...

Тонна щогодини. Німці створили промислове обладнання для рослинного м’яса

Обладнання позиціонується як промислове. Компанія розраховує, що воно стане ефективним рішенням для задоволення швидкозростаючого попиту на рослинні білкові замінники.«Завдяки...

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів – це кленове листя у фритюрі, витримане в бочках з...

Вчені вперше надрукували товсте філе лабораторного окуня, на черзі – сліпі тести

Спочатку дослідники створювали тонкі скибочки сашимі, але завдяки подальшому розвитку технології їм вдалося виготовити філе завтовшки до шести сантиметрів. Філе...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу....

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без...

На вулицях Шанхая з’явилися автономні фудтраки від KFC

Нещодавно в твіттері було розміщено кілька фотографій автономних ресторанів...

Що таке індустріальний парк? Навіщо вони потрібні?

Індустріальний/промисловий парк – це територія для промислового розвитку в...

Вибір редактора
В продовження теми