В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

Компанія Forsea Foods, розташована в Ашдоді (Ізраїль) за допомогою технології культивування планує закрити вузьке місце у морській промисловості – вирощування м’яса вугря.

Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана зі стовбурових клітин — не потребує стільки факторів росту, як інше клітинне м’ясо. 

Технологію розробив Іфтач Нахман, доктор філософії та співзасновник Forsea. Такий же підхід використовується в біології, медицині та дослідженнях.

«У той час як культивування клітин здебільшого зосереджено на системі спрямованої диференціації, коли клітини отримують сигнал диференціюватися в певний тип, а потім об’єднуються на каркасі, наша система вирощує сукупність різних клітин уже на початковій стадії процесу. Клітини організовуються автономно у свою вроджену цільову структуру, як і в природі», — поділився Нахман.

Команда стартапу

Клітинний вугор є екологічно чистим і соковитим. Його можна готувати так само, як і звичайне філе вугра. При цьому він не містить поширених забруднень дикої риби, таких як важкі метали, хімікати та мікропластик. 

До слова, культивування вугра може бути як ніколи доречним. Зараз популяцію цієї риби у дикій природі чекає невизначене майбутнє. Через надмірний вилов вона скоротилася на 90-95%.

виростити вугрів у штучних умовах практично неможливо

Вугрі перебувають під загрозою зникнення, а ринкові ціни на них в Японії зросли до 70 доларів за кілограм. При цьому ринковий попит лишається величезним.

Нагадаємо, нещодавно перша у світі культивована риба стала доступною для дегустації.

Джерела: Forsea Foods, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив перший ростер, який обсмажує каву радіохвилями

Кошти підуть на комерціалізацію розробки на ринку Північної Америки. CoffeeTech відкриває нову еру в кавовій індустрії з оборотом в $300...

«Музей Їжі»: у Києві провели масштабну подію про історію та культуру їжі

«Музей Їжі» від родини брендів МХП – це захід у попап форматі, покликаний більше розповісти українцям про культуру та...

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм та порошкоподібними чаєм зі смаком чорних соєвих бобів та кавою.Ці...

Мікроводорості стануть їжею майбутнього — інвестори несуть гроші

Окрім цього нещодавно залученого капіталу, Quazy Foods офіційно співфінансується Європейським Союзом.Завдяки новим коштам стартап розширить виробництво до пілотної стадії...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно...

Фіни тестують пиво та горілку з вуглекислого газу. Виробництво — з наступного року

Зараз Aircohol разом із фінською алкогольною компанією Brukett розробляються...

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий...

Вибір редактора
В продовження теми