Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство “ФрутБанк”, що на Львівщині, від початку повномасштабного військового вторгнення в Україну перепрофілювало роботу з виробництва джемів на виготовлення сухого борщу та супу швидкого приготування, який постачає для потреб ЗСУ.

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи Мостиської міської територіальної громади. Тоді ж “ФрутБанк” розпочав будівництво заводу з переробки плодово-ягідної продукції, однак зараз плани з запуску сучасного виробництва відклалися на невизначений термін.

Станом на початок лютого, “ФрутБанк” звітувався про завершення загальнобудівельних робіт для запуску агропереробного парку. До початку війни підприємці встигли звели виробниче приміщення площею 630 кв.м та закупили основну частину технологічного обладнання.

Завод з переробки плодово-ягідної продукції станом на 8 лютого 2022 року

На виробництві планувалося відкриття трьох ліній переробки:

  • виробництво джемів з персиків, соусів з малини, ожини та смородини,
  • мийка, чистка та фасування овочів у сітки по 2 кг,
  • виробництво сушених овочів, фруктів, ягід та грибів, а також фруктових чіпсів.

“Побачивши потреби наших військових в гарячих стравах швидкого приготування, у травні 2022 року ми вирішили розпочати діяльність в орендованому приміщенні та виготовляти сухі борщові та супові набори”, – діляться виробники.

Зараз “ФрутБанк” виготовляє сухий борщ по 3 та 5 порцій в упаковці, а також гороховий суп на 5 порцій. 

Технологія інфрачервого сушіння забезпечує забезпечує отримання продукту найвищої якості та зберігає 90-95% поживних речовин і вітамінів

Як пояснює виробник, волога з продукту видаляється поступово, без руйнування структури тканин овочів чи фруктів. Це допомагає зберігати поживні та смакові властивості.

Такий борщ можна приготувати за 10-15 хвилин. Він дуже поживний, адже крім овочів містить у складі варене висушене м’ясо.

За перші два місяці роботи “ФрутБанк” вдалося виготовити понад 1000 пакетів (це близько 3000 літрів борщу). Далі підприємство буде нарощувати обсяги виробництва.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Упаковка з бамбуку та соломи розкладається за 84 дні і повністю замінює пластик

В рамках співпраці ABB поставить роботизовані елементи, які дозволять Zume виробляти екологічно чисту упаковку в глобальному масштабі.Зокрема, протягом наступних...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Стартап залучив 10 млн євро для виробництва “паперового” молока

Veganz використає капітал для оптимізації та автоматизації своїх виробничих процесів, та збільшення потужності виробництва Mililk у п'ять разів.  Нинішня версія...

Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив свій перший продукт — альтернативу цукру Cambya, виготовлену з рослинних...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний...

Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе...

Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її...

Легендарний виробник фастфуду випустив парфуми з запахом смаженої курки

Парфуми доступні клієнтам в Іспанії й продаються як додатковий...

Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в...

Вибір редактора
В продовження теми