Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство “ФрутБанк”, що на Львівщині, від початку повномасштабного військового вторгнення в Україну перепрофілювало роботу з виробництва джемів на виготовлення сухого борщу та супу швидкого приготування, який постачає для потреб ЗСУ.

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи Мостиської міської територіальної громади. Тоді ж “ФрутБанк” розпочав будівництво заводу з переробки плодово-ягідної продукції, однак зараз плани з запуску сучасного виробництва відклалися на невизначений термін.

Станом на початок лютого, “ФрутБанк” звітувався про завершення загальнобудівельних робіт для запуску агропереробного парку. До початку війни підприємці встигли звели виробниче приміщення площею 630 кв.м та закупили основну частину технологічного обладнання.

Завод з переробки плодово-ягідної продукції станом на 8 лютого 2022 року

На виробництві планувалося відкриття трьох ліній переробки:

  • виробництво джемів з персиків, соусів з малини, ожини та смородини,
  • мийка, чистка та фасування овочів у сітки по 2 кг,
  • виробництво сушених овочів, фруктів, ягід та грибів, а також фруктових чіпсів.

“Побачивши потреби наших військових в гарячих стравах швидкого приготування, у травні 2022 року ми вирішили розпочати діяльність в орендованому приміщенні та виготовляти сухі борщові та супові набори”, – діляться виробники.

Зараз “ФрутБанк” виготовляє сухий борщ по 3 та 5 порцій в упаковці, а також гороховий суп на 5 порцій. 

Технологія інфрачервого сушіння забезпечує забезпечує отримання продукту найвищої якості та зберігає 90-95% поживних речовин і вітамінів

Як пояснює виробник, волога з продукту видаляється поступово, без руйнування структури тканин овочів чи фруктів. Це допомагає зберігати поживні та смакові властивості.

Такий борщ можна приготувати за 10-15 хвилин. Він дуже поживний, адже крім овочів містить у складі варене висушене м’ясо.

За перші два місяці роботи “ФрутБанк” вдалося виготовити понад 1000 пакетів (це близько 3000 літрів борщу). Далі підприємство буде нарощувати обсяги виробництва.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Новини про альтернативний білок

Незважаючи на Covid-19, обсяги фінансування розробки та виробництва альтернативного білку в 2020 р. майже втричі перевищили показники 2019 р....

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що застосовує фінський харчовий стартап Solar Foods.Стартап використовує електроенергію для отримання...

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Єдиний у світі продавець культивованого м’яса отримав $170 млн на розширення

Компанія спрямує інвестиції на збільшення потужностей виробництва та подальші дослідження і розробки.Eat Just отримала дозвіл на продаж культивованого м’яса...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Священник пече на Хмельниччині хліб з тризубами та ремонтує машини для ЗСУ

Тарас Хом'юк став священником у 2010 році, та займався...

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк,...

Компанії-гіганти стимулюють революцію рослинного м’яса: за три роки ринок подвоїться

Згідно зі свіжим звіту ProVeg International, явним лідером у...

Одна з найбільш інноваційних компаній українського foodtech отримає €40 млн на завод

Проєкт вартістю €63 млн дозволить компанії збільшити експорт і...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей...

Вибір редактора
В продовження теми