Рослинну їжу перепаковують з пластику та маркують QR-кодами замість етикеток

Щорічне зростання кількості рослинних продуктів і напоїв складає 49%, свідчать дані Innova Market Insights за 2017-2021. Більше половини цих продуктів упаковані в пластик.

Чому, пропонуючи більш екологічну альтернативу їжі, виробники настільки ж не піклуються про упаковку? Розалія Розалінова, старший менеджер з маркетингу Amcor Flexibles, пояснює, що продукти рослинного походження відрізняються від м’ясних, і висувають вищі вимоги.

«Продукти рослинного походження важче обробляти, перш за все через їх текстуру, яка м’якша, ніж звичайне м’ясо. Це створює більший ризик деформації. Наявність рідин (вода чи олія, сироп чи цукор), також впливає на зовнішній вигляд, текстуру, смак і стабільність продуктів рослинного походження», — розповідає вона.

Чсто життєво важливо використовувати упаковку, яка зберігає стабільність продукту під час транспортування

Найбільш адаптованими технолог називає плівку.

Проте учасники ринку уже знаходяться в пошуку альтернатив. Та ж сама Amcor створила термоформований лоток на основі паперу – як заміну пластиковому.

Складніше – з молоком

Рослинне молоко може виготовлятися з дуже різної сировини – сої, вівса, рису, мигдалю тощо. І хоча основні етапи виробництва по суті однакові, окремі етапи процесу відрізняються. 

Багато залежить від того, чи є вихідний матеріал свіжим чи сушеним, цільним горіхом, чи борошном, зазначає Пітер Мортль, представник компанії Krones. Це висуває різні вимоги до упаковки.

На його думку, використання, наприклад, перероблених ПЕТ-пляшок – це вже крок назустріч екології з можливістю зберегти властивості продукту. 

Екперти радять звернутися до інновацій та способів подачі інформації на упаковці

Рослинні бренди можуть вирізнятися унікальністю на полицях супермаркетів за допомогою нових технологій, як то цифрове оформлення контейнерів використання QR та штрих-кодів замість класичної етикетки.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідоляв про упаковку з бамбуку та соломи, яка розкладається за 84 дні.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Потенціал ринку альтернативного м’яса — чому такі продукти не тільки для веганів?

Ми звикли до соєвого та кокосового молока у магазинах, але рослинне м'ясо — продукт відносно новий для нашої країни....

Принтер для напоїв друкує молекулярні коктейлі, пиво та вино з водопровідної води

Ідея молекулярного принтеру з’явилася наприкінці 2018 року. Тоді підприємець та інвестор у харчові технології Дейв Фрідберг зібрався з кількома...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів у часи коронакризи, мовляв, менше хворіють ті люди, у яких...

Nestlé об’єдналася з Future Meat Technologies для розробки продуктів з лабораторного м’яса

Компанія Future Meat Technologies базується в Ізраїлі, минулого місяця вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м'яса.У письмовій...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Британці змішали канабіс з чайним грибом — це допоможе кишечнику та заспокоїть

«Громадськість дедалі більше усвідомлює заспокійливу користь CBD, але з’являється...

Українські суперфуди: які місцеві продукти стають світовим трендом?

Здорове харчування перестало бути лише трендом зі сторінок модних...

Samsung випустив холодильник, який будить власника і сам замовляє продукти

Відтепер, окрім голосового асистента від Samsung — Bixby, холодильник...

Злиття виробників пива та канабісу: гіганти готують випуск унікальних напоїв

Запропоноване злиття між двома компаніями має на меті створити...

На Kickstarter шукають інвестиції на суперфуд з меду та амаранту. В Україні такий уже їдять

Кампанія по збору коштів завершується через 35 днів, і...

Вибір редактора
В продовження теми