Перша у світі культивована риба сьогодні стала доступною для дегустації

Сінгапурсь кий стартап з виробництва альтернативних морепродуктів Umami Meats представив першу в світі культивовану рибу у вигляді гострої страви laksa – рибних тефтель з локшиною.

Рибні тефтелі виготовлені шляхом поєднання культивованих морепродуктів Umami з рослинними білками. Це покращує смакові відчуття та допомагає скріпити кульки. 

Що важливо, Umami отримала адміністративне звільнення від регулюючих органів Сінгапурського харчового агентства, яке дозволить їй подавати культивовані рибні кульки під час фестивалю Feed 9B Singapore Restaurant Week, який стартував сьогодні, 5 вересня.

«Ми хотіли приготувати страву, яка ввтілить багату культуру харчування Сінгапуру», – говорять у компанії

Технологія Umami використовує стовбурові клітини для росту м’язів, жиру та сполучної тканини культивованої риби. 

Компанія зосереджується на видах риби, яким найбільше загрожує зміна клімату та надмірний вилов, – японський вугор, жовтоперий тунець і червоний луціан.

У березні Umami зібрала $2,4 млн інвестицій. Тоді стартап планував використати кошти для подальшого розвитку своєї недорогої системи виробництва, щоб врешті решт досягнути паритету цін із звичайними морепродуктами.

Umami також оголосила про співпрацю з MeaTech 3D у липні з наміром розробити культивовані структуровані морепродукти, надруковані на 3D-принтері.

«Ми раді, що можемо продемонструвати наш перший прототип та показати перші видимі та їстівні результати науково-дослідних досягнень нашої команди», — сказав Міхір Першад, засновник і генеральний директор. 

Джерела: Umami Meats, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сінгапурський виробник продає закуски із стародавніх зерен, що покращують психіку

Флагманські закуски Zenko виготовляються з «стародавніх зерен»: сорго та махани — насіння квітки водяної лілії.Махану збирають, сушать на сонці...

Пломбір за крипту — виробники мікробного морозива переходять на блокчейн

Здійснити крипто-платіж можна на веб-сайті Brave Robot. Для звичайних споживачів це стало можливо завдяки партнерству Brave Robot та Coinbase...

18 лютого на форумі «Хлібопекарський бізнес – 2021» обговорять проблемні питання галузі

Цільова аудиторія: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з якості, начальники департаментів постачання, головні інженери, начальники виробництв, а також...

Задля довіри споживачів: нова фабрика 3D-друку м’яса демонструватиме процес наживо

Відвідувачі матимуть змогу побачити кожен етап створення продукту: від початку виробництва до етапу пакування, а також взяти участь у...

Україна стала світовим лідером з експорту замороженої малини, випередивши Польщу та Сербію

За даними EastFruit, у 2024 році експорт замороженої малини з України досяг рекордних 65 тисяч тонн, що на 34%...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Може вас зацікавити

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи...

Рослинну їжу перепаковують з пластику та маркують QR-кодами замість етикеток

Чому, пропонуючи більш екологічну альтернативу їжі, виробники настільки ж...

Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.Для...

Австралійці створили першу у світі веганську суміш для немовлят

Sprout Organic стверджує, що після п’яти років розробки високоякісних...

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на...

Вибір редактора
В продовження теми