Перша у світі культивована риба сьогодні стала доступною для дегустації

Сінгапурсь кий стартап з виробництва альтернативних морепродуктів Umami Meats представив першу в світі культивовану рибу у вигляді гострої страви laksa – рибних тефтель з локшиною.

Рибні тефтелі виготовлені шляхом поєднання культивованих морепродуктів Umami з рослинними білками. Це покращує смакові відчуття та допомагає скріпити кульки. 

Що важливо, Umami отримала адміністративне звільнення від регулюючих органів Сінгапурського харчового агентства, яке дозволить їй подавати культивовані рибні кульки під час фестивалю Feed 9B Singapore Restaurant Week, який стартував сьогодні, 5 вересня.

«Ми хотіли приготувати страву, яка ввтілить багату культуру харчування Сінгапуру», – говорять у компанії

Технологія Umami використовує стовбурові клітини для росту м’язів, жиру та сполучної тканини культивованої риби. 

Компанія зосереджується на видах риби, яким найбільше загрожує зміна клімату та надмірний вилов, – японський вугор, жовтоперий тунець і червоний луціан.

У березні Umami зібрала $2,4 млн інвестицій. Тоді стартап планував використати кошти для подальшого розвитку своєї недорогої системи виробництва, щоб врешті решт досягнути паритету цін із звичайними морепродуктами.

Umami також оголосила про співпрацю з MeaTech 3D у липні з наміром розробити культивовані структуровані морепродукти, надруковані на 3D-принтері.

«Ми раді, що можемо продемонструвати наш перший прототип та показати перші видимі та їстівні результати науково-дослідних досягнень нашої команди», — сказав Міхір Першад, засновник і генеральний директор. 

Джерела: Umami Meats, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бомба-ракета: український сервіс доставки Rocket запрацював в Амстердамі

Нідерланди стали другою серед десятка європейських держав, де Rocket планує стартувати роботу в 2021 році.«‎Ми віримо, що країна тюльпанів...

Веганський стартап легендарного рок-музиканта купує ринковий гігант

Бренд займається виробництвом замінника молока на основі трав та вівса, який можна використовувати для випічки, приготування кави тощо.  Безмолочну лінію...

Американці додали у гарячий шоколад адаптогенні гриби, щоб підвищити його користь

Компанія Laird Superfood, що базується в штаті Орегон, США, розробила суміш для приготування гарячого шоколаду із «функціональними грибами».Порошкоподібний екстракт...

Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її культивують та збирають ціле тисячоліття.Салікорнія використовується у різних культурах —...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Розроблено пакування, яке зберігає молоко свіжим до 6 місяців

Карабао — це місцеві водяні буйволи. Вони мають меншу...

Danone створила йогурт, який можна їсти виделкою. Поки без ножа

Oikos – це грецький знежирений йогурт. Вміст фруктів у...

Створили жуйки для покращення роботи мозку. Вони м’які та желеподібні

Виробникк харчових добавок Vitux спільно з корпорацією Amway розробили...

Вчені створили ванілін із використаних пластикових пляшок

Команда з Единбурзького університету використала у лабораторії кишкову паличку...

Снікерс по-українськи: українські шокоснеки виготовляють з какао та меду

Солодкі плитки містять лише три інгредієнти — власне мед,...

Вибір редактора
В продовження теми