Британці вироблятимуть ковбасу з культивованого м’яса: запущений найбільший біореактор в Європі

У Великобританії відкрили перший експериментальний завод з виробництва культивованого м’яса.

Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія Ivy Farm.

Тут вироблятимуть майже три тонни культивованого м’яса на рік.

Європа ще очікує на офіційне схвалення культивованого м’яса

«Виробництво справжнього м’яса новим і більш екологічним способом ніколи не здійснювалося в реальному масштабі, тому запуск пілотного заводу, науково-дослідного центру, нового офісу та інноваційної кухні є справді захоплюючою віхою на шляху нашого зростання як компанії», – заявив Річ Діллон, генеральний директор Ivy Farm.

Завод Ivy Farm – найбільший у Європі. Він розташований неподалік інженерного факультету Оксфордського університету. Тут  встановлений біореактор об’ємом 600 л, який відіграватиме ключову роль у новому виробничому процесі Ivy Farm.

Відкриття нових потужностей відбулося після отримання компанією фінансування в розмірі 30 мільйонів доларів.

Подальше просування полягає в тому, щоб уряд Сполученого Королівства підтримав запровадження технології вирощування м’яса, а Агентство з харчових стандартів затвердило його безпечність.

 

Ivy Farm уже веде переговори з Heck Foods — провідним виробником ковбас у Великобританії — про поставку своїх ковбас із культивованої свинини в супермаркети Великобританії.

Нагадаємо, поки що Сінгапур лишається єдиною країною, яка схвалила клітинне м’ясо. Також мають сприятливе середовище та роблять кроки для розвитку галузі Ізраїль, Катар та США.

Джерело: Ivy FarmGreen Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

“In future, we plan to proceed with the dark store model” — Olexiy Yukhimchuk, the Rocket co-founder

The Rocket, a Ukrainian food delivery business, picks up its pace and establishes its international presence. In the midst...

Майже Силіконова: В Дубай з’явиться Долина харчових технологій

Проєкт має на меті створення цілісного сучасного містечка, що стане центром інноваційних розробок дослідників, підприємців, стартапів та галузевих експертів,...

Американський стартап вирощує яловичину на кукурудзі

Компанія створила кукурудзу, яка містить високий рівень бичачого міоглобіну – типу гемового протеїну (переносить електрони та транспортує кисень у...

Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її культивують та збирають ціле тисячоліття.Салікорнія використовується у різних культурах —...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Мільярдер та автор книги про нову аграрну революцію збирає $33 млн на клітинне м’ясо

Кошти підуть на фінансування власного портфеля компаній, що займаються...

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні,...

В Амстердамі показали березовий сироп. На варку йдуть сотні літрів березового соку

Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й...

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без...

Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний...

Вибір редактора
В продовження теми