Британці вироблятимуть ковбасу з культивованого м’яса: запущений найбільший біореактор в Європі

У Великобританії відкрили перший експериментальний завод з виробництва культивованого м’яса.

Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія Ivy Farm.

Тут вироблятимуть майже три тонни культивованого м’яса на рік.

Європа ще очікує на офіційне схвалення культивованого м’яса

«Виробництво справжнього м’яса новим і більш екологічним способом ніколи не здійснювалося в реальному масштабі, тому запуск пілотного заводу, науково-дослідного центру, нового офісу та інноваційної кухні є справді захоплюючою віхою на шляху нашого зростання як компанії», – заявив Річ Діллон, генеральний директор Ivy Farm.

Завод Ivy Farm – найбільший у Європі. Він розташований неподалік інженерного факультету Оксфордського університету. Тут  встановлений біореактор об’ємом 600 л, який відіграватиме ключову роль у новому виробничому процесі Ivy Farm.

Відкриття нових потужностей відбулося після отримання компанією фінансування в розмірі 30 мільйонів доларів.

Подальше просування полягає в тому, щоб уряд Сполученого Королівства підтримав запровадження технології вирощування м’яса, а Агентство з харчових стандартів затвердило його безпечність.

 

Ivy Farm уже веде переговори з Heck Foods — провідним виробником ковбас у Великобританії — про поставку своїх ковбас із культивованої свинини в супермаркети Великобританії.

Нагадаємо, поки що Сінгапур лишається єдиною країною, яка схвалила клітинне м’ясо. Також мають сприятливе середовище та роблять кроки для розвитку галузі Ізраїль, Катар та США.

Джерело: Ivy FarmGreen Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап отримав $2 млн на випуск справжнього сиру, але без корів

В раунді взяли участь представники Кремнієвої долини Plug and Play Ventures, інвестори з сегменту альтернативних білків Clear Current Capital...

Перша фабрика лабораторного м’яса з’явиться у Канаді у 2024 році

The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді, яка виведе на ринок культивоване м’ясо.  Компанія уже провела «позитивні дискусії»...

Водій вантажівки створив зефір у аерозольному балончику

Зефір в аерозолі можна розпилювати на морозиво, печиво, коктейлі для дорослих або (якщо ніхто не дивиться) прямо до рота.Упаковка...

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий попит на страви, які можна швидко приготувати.Згідно нещодавніх підрахунків аналітиків...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є...

Безалкогольний ноотропний напій створили для тих, хто хоче відмовитися від випивки

Напій з хмелю, газованої води та інгредієнтів, що покращують...

Шеф-кухар Юрій Ковриженко про кулінарну дипломатію: котлету Скоропадського та хот-дог для короля Георга

Розкажіть, будь ласка, що таке кулінарна дипломатія?Це частина культурної...

Стартап з виробництва яєчних чіпсів знайшов інвестора-мільярдера

Інвестор уже розпочав співпрацю з засновниками стартапу Ніком Гамбургером...

У Києві з’явився бар, де в йогурт додають ром

У «Вогнику» радять спробувати коктейль Before Breakfast – із...

Вибір редактора
В продовження теми