Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія Ivy Farm.
Тут вироблятимуть майже три тонни культивованого м’яса на рік.
Європа ще очікує на офіційне схвалення культивованого м’яса
«Виробництво справжнього м’яса новим і більш екологічним способом ніколи не здійснювалося в реальному масштабі, тому запуск пілотного заводу, науково-дослідного центру, нового офісу та інноваційної кухні є справді захоплюючою віхою на шляху нашого зростання як компанії», – заявив Річ Діллон, генеральний директор Ivy Farm.
Завод Ivy Farm – найбільший у Європі. Він розташований неподалік інженерного факультету Оксфордського університету. Тут встановлений біореактор об’ємом 600 л, який відіграватиме ключову роль у новому виробничому процесі Ivy Farm.
Відкриття нових потужностей відбулося після отримання компанією фінансування в розмірі 30 мільйонів доларів.
Подальше просування полягає в тому, щоб уряд Сполученого Королівства підтримав запровадження технології вирощування м’яса, а Агентство з харчових стандартів затвердило його безпечність.
Ivy Farm уже веде переговори з Heck Foods — провідним виробником ковбас у Великобританії — про поставку своїх ковбас із культивованої свинини в супермаркети Великобританії.
Нагадаємо, поки що Сінгапур лишається єдиною країною, яка схвалила клітинне м’ясо. Також мають сприятливе середовище та роблять кроки для розвитку галузі Ізраїль, Катар та США.
Джерело: Ivy Farm, Green Queen