«Юпаркс» почала співпрацю ще з одним індустріальним парком, який входитиме у foоdtech-екосистему VOLIA

Участю в проєкті вже зацікавилися промислові підприємства та логістичні компанії

«Юпаркс» — провідна компанія, що спеціалізується на управлінні індустріальними парками — активно нарощує свої активи. 8 серпня між компанією та Яворівської районною державною адміністрацією (Львівська область) було укладено угоду про те, що «Юпаркс» шукатиме та розміщатиме підприємства харчової галузі у Яворівському індустріальному парку.

Також керівна компанія має залучати фінансування від приватних та державних джерел, супроводжувати проєктування та будівництво, а затим і керувати парком. Ключовими блоками в індустріальному парку стануть адміністративний (офіси, сервісні об’єкти та R&D лабораторії), великий логістичний хаб та підприємства переробної промисловості.

Чому стати резидентом індустріального вигідно?

Перевагами для резидентів Яворівського індустріального парку стануть чисельні преференції та пільги, що закріплені у законодавстві. Зокрема, учасники парку в передбачених випадках зможуть отримати компенсацію відсоткових ставок за кредитами, компенсацію витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж тощо.

Митними преференціями стане звільнення від сплати мита під час імпорту устаткування, обладнання та компонентів, що не виробляються в Україні, та що ввозяться керівними компаніями індустріальних парків для облаштування парків.

У податковому аспекті резиденти індустріальних парків звільняються від імпортного податку на додану вартість операцій із ввезення учасниками індустріальних парків на митну територію України нового устаткування. Також учасники парку на 10 років отримують право не сплачувати податок на прибуток. Це далеко не вичерпний перелік пільг та преференції, які прописані у Законі України «Про індустріальні парки».

Управлінська команда компанії «Юпаркс»

Зі слів директора «Юпаркс» Валерія Кирилко, Яворівським індустріальним парком вже зацікавилися промислові підприємства та логістичні компанії. Всі вони мають інноваційну складову та експортну орієнтацію у своїй роботі.

«Це унікальне місце, майже на кордоні з Польщею (перехід Грушів в 3 км від ділянки), з великими можливостями та відносною безпекою, — каже Валерій Кирилко. — Всі необхідні мережі поряд, трудовий ресурс в достатній кількості. Повністю побудований та відкритий парк зможе забезпечити роботою майже 2000 місцевих мешканців та вимушено переміщених осіб».

«Це унікальне місце, майже на кордоні з Польщею, з великими можливостями та відносною безпекою, — каже Валерій Кирилко

Одним зі стратегічних планів компанії є створення транскордонного україно-польського індустріального парку. Фахівці вже вивчають таку можливість, яка пришвидшить інтеграцію українських виробників у світову економіку.

У центрі екосистеми

Це вже другий індустріальний парк для фудтеку, який планує розвивати «Юпаркс». Наприкінці липня компанія уклала угоду з міською владою Вінниці про створення першого індустріального парку для новітньої харчової промисловості. Угода передбачає залучення інвестицій для організації агропромислового кластера на базі Вінницького індустріального парку. Це розширить можливості для нових виробництв, релокованих підприємств та активізує ділову активність в України під час війни.

Усі фудтек-парки є частиною екосистеми для гравців харчового ринку України VOLIA. Проєкт вперше презентували на Міжнародній конференції з питань відновлення України, яка відбулася у швейцарському місті Лугано.

Проєкт вперше презентували на Міжнародній конференції з питань відновлення України, яка відбулася у швейцарському місті Лугано

VOLIA передбачає запуск трьох індустріальних парків, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів його резидентів, а також запровадженням системи навчання, технологічної інноваційної кухні, бізнес-акселераторів тощо.

Більше дізнатися про VOLIA можна тут

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з...

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки вони створюють солодощі без цукру та мінімально оброблені для максимального...

Ізраїльський стартап друкуватиме рослинні яйця на 3D-принтері

Новий продукт створений за підтримки венчурної компанії Millennium Food-Tech, яка займається фінансуванням стартапів з харчових технологій. Millennium Food-Tech профінансувала Egg’n’up...

У бельгійських вафлях замінили вершкове масло на жир з комах

«Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою вершковому маслу. Коли менше половини вершкового масла замінюють жиром комах,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Стартап запускає фуа-гра з кеш’ю та кокосової олії, яка отримала мішленівське визнання

Продукт створений у трьох варіантах — з традиційним смаком,...

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів...

Преміум-бренд створив активовану воду, що посилює смак їжі у 10 разів

Вода, що проходить через швейцарську запатентовану технологію фільтрації, отримує...

Виробник лабораторного лосося відкриє завод потужністю 90 тонн на рік

Новітні потужності, розміщені в Сан-Франциско будуть включати в себе...

Грибна шаурма та бурякові бургери — рослинна їжа підкорює гігантів ринку фаст-фуду

McDonald’s нещодавно оголосив про плани масштабного розширення в США...

Вибір редактора
В продовження теми